szórakoztak

Jól szórakoztak a gyerekek

Jól szórakoztak a vonzó kulturális műsorokon a gyermekek és családosok, a november 10. és 19. között zajló magyar fesztiválon, a nagyszebeni 18. Ars Hungarica kulturális fesztiválon.

Bővebben...
Hungarica

Ars HUNGARICA 2023 – PROGRAM

Ars HUNGARICA 2023 – a nagyszebeni kulturális fesztivál a tizennyolcadik kiadásához érkezik november 10. és 19. között. Koncertek, gyermekelőadások, kiállításmegnyitók, színházi előadások, könyvbemutatók, filmvetítések közönségtalálkozókkal és más meglepetések.

Bővebben...

Ars HUNGARICA 2023-ban

Az Ars HUNGARICA fesztivál a helyi kulturális kínálat egyik fontos, nemzetközileg elismert és közkedvelt rendezvénye. A magyar hagyományokat, a kulturális gazdagságot mutatja be a helybélieknek és az ide érkező vendégeknek.

Bővebben...
Ars HUNGARICA

18. Ars HUNGARICA Nagyszebenben

2023. november 10. és 19. között kerül bemutatásra a nagyszebeni Ars HUNGARICA kulturális fesztivál, a szórvány magas színvonalú rendezvénye, amely sokszínűségével van jelen Erdély és Kárpát-medence kulturális életében.

Bővebben...
Ars HUNGARICA

Ars HUNGARICA 2022 – videók

A 17. Ars HUNGARICA magyar kulturális fesztiválon készült videók. A szervező HÍD Egyesület szerződéses alapon szövegszerkesztőt, médiareferenst, fotóst és filmkészítőt munkáltatott. Másrészt, partnerekkel együtt Médiaműhelyre is sor került a nagyszebeni rendezvényen.

Bővebben...

Nagyszebenbe látogattak erősíteni a magyar közösséget

“Az Ars Hungarica mára Erdély egyik meghatározó kulturális fesztiváljává nőtte ki magát” – mondta Tamás Sándor november 15-én. “Mindig újult erővel mutatják be kulturális értékeinket úgy, hogy közben sikeresen megszólítják a szász és román közösséget is.” – írta Fazakas Attila.

Bővebben...
Vízaknán

Színes kulturális est zárta a szombati napot Vízaknán

Az Ars HUNGARICA résztvevői bőséges programon vehettek részt november 19-én, Vízaknán. Az Élet a hegyen címmel megnyílt fotókiállítás után a Five Live Acapella együttes koncertjét hallgathatták meg, majd a Bíbor Birtok által fémjelzett borkóstolón vettek részt.

Bővebben...

Gyermekprogramok a 17. Ars HUNGARICA fesztiválon

Gyermekprogramok a nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztiválon: szombaton Pora Zoli & Stone Hills a Gong Színházban, csütörtökön Tóth Viktor szaxafonnal narrál népmeséket, a következő szombaton, pedig a Kelekótya Zenekar szórakoztatja az egész családot a Tükörteremben.

Bővebben...

A 17. Ars HUNGARICA programja

Ars HUNGARICA 2022 – Program. A magyar kulturális fesztiválra november 11. és 20. között kerül sor Nagyszebenben és környékén. Koncertek, irodalmi műsorok, gyermekelőadások, kiállításmegnyitók, néptánc előadás, színház és versszínház, templomban előadások és magyar ízek kóstolása teszik vonzóvá az eseménysorozatot.

Bővebben...

Színházi előadás: Darvasi László – Karády zárkája monodráma

Darvasi László: Karády zárkája zenés monodráma a Gyulai Várszínház előadásában. Rendező: Béres László, szereplők: Karády Katalin – Bartha Boróka, zongorista: Horváth Zoltán, díszlet, jelmez: Márton Erika. „Nem az életét írtam meg, hanem a Gestapó börtönében eltöltött hónapokból néhány sötét, fájdalmas napot…”…

Bővebben...

Ars HUNGARICA 2022

Ars HUNGARICA magyar kulturális fesztivál – Nagyszeben, 2022. november 11. és 20. között. Tizenhetedik alkalommal szervezi meg a HÍD Egyesület a térség közkedvelt kulturális fesztivált.

Bővebben...

Új honlapja van a Fesztiválszövetségnek

Az Erdélyi Magyar Fesztiválszövetségnek új honlapja indult be. Az EMFSZ-hez 2020-ban további kilenc fesztivál csatlakozott, a kör folyamatosan bővül. Többek között ekkor társult a nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál.

Bővebben...

KÉPEK – Ars Hungarica 2021

A nagyszebeni magyar kulturális fesztiválon készült képek. Műsorok szerint rendszerezve. A fesztivál hivatalos fotós- és videóstól, Marius Micleatól kapott képek válogatása.

Bővebben...

Kiállításmegnyitók és emléktábla elhelyezés Nagyszebenben

Több kiállításmegnyitóra kerül sor évente az Ars HUNGARICA nagyszebeni magyar fesztivál keretén belül, amelyeket a kulturális események lejárta után is látogatásra ajánl a szervező HÍD Egyesület. 2021-ben sincs kivétel és négy kiállítást lehet megtekinteni, hármat Nagyszebenben és egyet a közeli…

Bővebben...