Jól szórakoztak a gyerekek

Jól szórakoztak a gyerekek a 18. Ars Hungarica fesztiválon Nagyszebenben

Vonzó kulturális műsorokkal készültek a szervezők a nagyszebeni gyermekek és családosok számára a november 10. és 19. között zajló magyar fesztiválon, a 18. Ars Hungarica eseménysorozatán.

November 13-án a legkisebbek a Csihán Királyúrfi című bábszínházi előadást nézhették meg a Tükörteremben. A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ produkciójában, a Halvirág Bábszínház művészeinek előadásában, a székely népmese nyomán készült bábjátékban egy szegény molnárlegény megmenti a róka életét, ki cserébe csalafinta cselekedeteivel gazdaggá teszi és gyönyörű feleséget is szerez neki. A mese végére az is kiderült, hogy miként alakult a róka sorsa. 

November 16-án egy igazán izgalmas koncertre került sor 17:00 órától, a sepsiszentgyörgyi Tekergők kisegyüttes Égen-Földön című koncertjére rophatták a kicsik a  Tükörteremben. A Tekergők öt tagú, mindenre elszánt zenészből álló kisegyüttes, amelynek kínálatában saját dalokból álló koncert, rajzfilmslágerek és tematikus műsor is szerepel.

A saját dalokból álló Égen-földön című műsor lemezen is megjelent és játékos módon, érzékletesen mutatja be az erdő és mező valamennyi jellegzetes állatát. A 45 perces műsor három interaktív mozzanatot is tartalmazott, amely során a gyerekek ugráltatása, énekeltetése, illetve ritmushangszeren történő doboltatása volt a cél, tették mindezt a zenészekkel közösen. A dalokban megénekelt figurák színpadi installációként is megjelentek. 

A gyerekműsorok a KCSSZ és a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete közös programjaként valósultak meg.

Ez is érdekelhet