after movie

Hungarikum Napok – After Movie

After Movie – Hungarikum Napok 2023. június 30. – július 2. Magyaros ízeket és illatokat, magyar népzenét és néptáncelőadásokat, ősi magyar foglalkozásokat, bemutatókat és tevékenységeket, hagyományos vásárt és kézzel készült termékeket kínált a több, mint 8000 látogatókak a nagyszebeni rendezvény.

Bővebben...

Tartalmas magyar napok a nagyszebeni skanzenben

Igazi magyar csemegéket kínáltak a látogatóknak a Hungarikum Napok szervezői, a meghívottak és az előadók június 30. és július 2. között a nagyszebeni skanzenben. Több, mint 8000 látogató volt kíváncsi és a népszámlálás adatainak eredményeit megtekintve, teljesen világos, hogy a helybéli magyarok a látogatók negyedét sem jelentették.

Bővebben...
videó

Kisfilmek a 14. Hungarikum Napokról

Kisfilmek, képek, beszámolók, interjúk, cikkek készültek a nagyszebeni 14. Hungarikum Napokról. Három nap, három kisfilm, ilyen volt 2023-ban a tizennegyedik Hungarikum Napokon jelen lenni.

Bővebben...
gasztronómia

Gasztronómiai programok a 14. Hungarikum Napokon

A gasztronómiai programok gazdag kínálatot és különlegességeket vonultatnak fel a nagyszebeni skanzenben szervezett 14. Hungarikum Napokon. Főzőverseny szombaton – amelyre már 25 csapat jelentkezett, finomabbnál finomabb ételek, hungarikumként minősített termékek, különleges ízek és illatok találhatók meg a kínálatban.

Bővebben...

Hungarikum Napok 2023 – PROGRAM

HUNGARIKUM Napok tizennegyedszer 2023. június 30. és július 2. között Nagyszebenben. A magyar értékek bemutató fesztiválját a HÍD Egyesület szervezi és a hangsúly idén is a hagyományokra, az autentikus magyar képviseletre és a gasztronómiára fókuszál. Szeretettel várunk mindenkit!

Bővebben...
főzőverseny

Főzőverseny 2023

Főzőverseny Nagyszebenben a 14. HUNGARIKUM Napokon. A HÍD Egyesület 2023-ban, július elsején szervezi meg az ASTRA Múzeumnak skanzenjében a nagyszebeni Főzőversenyt. Párhuzamosan kézműves vásár, gyermekprogramok, kulturális előadások kerülnek bemutatásra és a jó hangulatot zenével és tánccal “ízesítjük”.

Bővebben...
kézművesek

Kézművesek, őstermelők utcája 2023-ban

Kézművesek, őstermelők utcája – Benevezési Űrlap. A nagyszebeni HUNGARIKUM Napok fesztivál (2023. június 30. – július 2.) a térség legismertebb szabadtéri, magyar eseménye. Ennek keretén belül, hagyományosan az Őstermelők és Kézművesek utcája is működni fog, amelyre jelentkezőket várunk.

Bővebben...