Póra Zoli & Stone Hill – Ez a nap más családi koncert

17. ARS Hungarica fesztivál keretén belül a HÍD Egyesület egy nagyszerű családi koncertre hívja a Nagyszeben és környékbeli kicsiket, gyereklelkű felnőtteket, a koncert címe Ez a nap más! az együttes legújabb dalukhoz kapcsolódik, és a zenekar elmúlt 7 évéről is szól a történet.

A zenekarról 

Stone Hill angolos neve ellenére egy marosvásárhelyi magyar együttes és egyesület.

  A nevét arról a lakónegyedről kapta (Kövesdomb), ahol a zenekar tagjai élnek és szeretnének valamit tenni a gyerekekért és a gyerekekkel együtt.

   Saját szerzeményeket és ismertebb gyerekdalok feldolgozásait egyaránt játszák. Kisebb gyerekzsúroktól a nagyobb színpadig örömmel vannak jelen a gyerekek-felnőttek között. 2O13-ban alakult a zenekar és azóta több Erdélyi városban és Budapesten is felléptek. A koncertek interaktív előadások a gyerekek és a család számára.

   A csapat első CD-je, a „Látnod kell!”, élő koncertfelvétel, amely a 2O14-es gyereknapon készült a Marosvásárhelyi Rádióban.

Ismertebb dalaik, melyekhez videók is készültek: Bringázni jó!, Zanga-zanga!, Gyere lásd meg!, Állj ide a fénybe, Bolondos dal, Akarom, Fúj a szél és süt a nap

Az Akarom című daluk második helyet nyert az Legszebb Erdélyi Magyar Dalversenyen a 25 év feletti kategóriában 2018-ban.

   A csapat tagjai: Póra Zoltán – dalszerző, gitár és ének, Szász Hunor – basszusgitár, Fülöp Csongor – zongora, ének, Józsi Csanád – dobok

   Az együttes időnként kiegészül más zenészekkel és gyerekekkel bizonyos fellépések alkalmából, de egy szál gitárral is vállalnak éneklést.

   Zenéjük változatos, nem igazán behatárolható egy stílusba, de ez talán így van rendjén a gyerekvilágban. A bicikli, a kert, az erdő világa vagy a belső érzésvilágunk – ami megihleti őket, arról énekelnek. A szövegvilág vicces, furfangos és gondolkodásra ösztönző.

HÍD Egyesület

Ne marad le legjobb programjainkról kövess minket a FB vagy az Instan.

Ez is érdekelhet