Ünnepre hangolódás Nagyszebenben

A gyermekek és a szülők örömére ismét megrendezésre került az adventi CsodaVár foglalkozás, amely a karácsonyi ünnepek hangulatára készített fel kicsiket és nagyokat.

Csütörtökön, 2021. december 16-án este újból megtelt a Sörház utcai HÍD-Magyar Ház boldog gyerekhanggal, karácsonyi dalokkal, örömtekintetekkel, szorgos kezekkel, színes papírokkal, ragasztókkal, ollókkal és csillogó-villogókkal.

Az esemény a kreativitást helyezte hangsúlyban, díszeket kellett elkészíteni, amelyek mindenkinek az otthoni karácsonyfáját fogják szépíteni. Természetesen, a gyermekek ügyessége mellett a szülőknek is jutott egy kis igazítgatás, főleg a legkisebbeknél és örömmel kapcsolódtak a tevékenységbe.

A műsort az egyesület alelnöke, Jakab Edit kezdeményezte és szervezte meg, a foglalkozásokat a nagyszebeni magyar óvónők tartották meg, Nagy Bálint Ágota és Chețan Tünde. Nagy lelkesedéssel, segítséggel kapcsolódtak be a szülők is a tevékenységekbe. A magyar tagozatokon – óvoda és elemi iskola – kívüli gyermekek is helyet foglaltak a CsodaVárban és egy új nagyszebeni család is megjelent, először magyar eseményen. Az egyesület és a szervezők örömmel fogadtak mindenkit és akinek nem jutott hely a munka-asztalok körül, az előszobában egy jó beszélgetésen a pont aktuális eseményekről, helyzetekről beszélgethetett.

Ennek az időszaknak legszebb pillanatai közé tartoznak azok, amikor együtt lehetnek kicsik és felnőttek, alkotóházban, jó hangulatban. Mindent tetőz az a tudat, hogy az elmúlt másfél évben pontosan ezek az alkalmak ritkultak meg a legjobban, pedig nagy szükség van az együttlétre, a közösségi hangulatra.

A műsor egy kicsit visszahozta a régi hangulatot, örömöt és ünnepi hangulatot keltett mindenkinek a lelkébe.

Ez is érdekelhet