Sárik Péter Trió & Falusi Mariann

Jazzkívánságműsor magyarul 2. – lemezbemutató

Nagyszeben, ASTRA Szabadtéri Múzeum – vasárnap, 2021. július 4., 15 órakor

Folytatódik a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann Fonogram-díjas sikersorozata, a Jazzkívánságműsor magyarul!

Magyar slágerek jazz-feldolgozásai a közönség kérései alapján, például Olyan ő, Vigyél el, Nagy utazás, Várj, míg felkel majd a nap.

A nagyszebeni találkozáson a hamarosan megjelenő új CD dalai mellett az előző műsorból is válogat a csapat.

Sárik Péter Trió 2010-ben indította nagysikerű koncertsorozatát, a Jazzkívánságműsort, amiben közönségük kedvenc dalait, műveit dolgozták át a saját stílusukra.
Így születtek sorra a Trió klasszikus zenei átiratai és két Jazzkívánságműsor CD is, melyekből az első 2014-ban Fonogram-díjat kapott, mint “Az év jazz albuma”, a második pedig 2016-ban volt jelölt ugyanerre az elismerésre.

Sárik Péter

1972-ben született Cegléden.
A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott. 
A jazz mellett szinte minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, latin- és világzenét is.

2007-ben alapította meg saját zenekarát a Sárik Péter Triót, mely 2013-ban, Fonay Tibor (bass) és Gálfi Attila (dob) csatlakozásával újraszerveződött. A Sárik Péter Trió  rövid időn belül az ország egyik vezető jazz-zenekara lett.

Zeneszerzőként is kiemelkedő nemzetközi sikereket mondhat magáénak szerzeményei  dobogós helyezéseket értek el az USA és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

Munkássága rendkívül változatos és sokoldalú. Írt dalokat kedvenc énekeseinek, melyekből egy albumot jelentetett meg (Idebent-odakint), 3 darabot komponált a Recirquel Újcirkuszi Társulat részére, zeneszerzője és zenei vezetője volt a FINA Vizes Világbajnokság  záróeseményének, elindította a Jazzkívánságműsor koncertsorozatot, ahol a közönség kérhetett műfaji megkötés nélkül dalokat, életre hívta a Jazz All Stars sorozatot, ahol addig egymással nem játszó zenészek alkottak új csapatokat egy-egy koncert erejéig és készített gyermekeknek szóló jazz-mesejátékot is. (A világ összes kincse)

A Jazzy-rádión Napi jazz címmel önálló kedvcsináló jazz-műsora volt. Elindította a műfajt népszerűsítő “I love jazz” kampányt és létrehozta az “Amit tudni akartál a jazzről, de sosem merted megkérdezni” előadásokat.

Emerton, Artisjus, Orszáczky-díja mellett háromszor kapta meg a Fonogram-díjat és még négyszer jelölték az elismerésre.
2016-ban “Az év zenésze” címmel jutalmazták munkásságát.
2021-ben a magyarjazz.hu közönségszavazásán elnyerte Az év jazz-zongoristája és Az év jazz-billentyűse, orgonistája címet is.

Falusi Mariann

1977–1980 között elvégezte a Konzervatóriumot. 1979–1983 között a Zeneművészeti Főiskola tanárképző szakán tanult.

1983-ban a Ki mit tud? győztese lett dzsesszénekes kategóriában. 1983–1985 között a Stúdium Dixieland szólóénekese volt. 1985-ben Kubában fesztiválgyőztes lett. 1985–1988 között a Vígszínházban szerepelt. 1986-ban Mongóliában lett fesztiválgyőztes.

1988 óta a PA-DÖ-DŐ duó tagja, amelyben társa Lang Györgyi. Játszott SzegedenDiósgyőrbenSzolnokon. 1988-tól szabadúszó. 2007-ben a Csillag születik című tehetségkutató műsor zsűritagja volt. 2008-ban szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című valóságshow-ban. 2010 óta Lang Györgyivel minden szerdán népszerű beszélgetős műsort vezet a Klubrádióban, Ötös címmel. 2011-ben A nagy duett című műsorban szerepelt, 2012-ben pedig a Megasztár egyik zsűritagja lett. Folyamatosan koncertezik szólóban is.

2020-ban az Álarcos énekesben a Béka jelmezét öltötte magára.

Filmjei: Laura (1987), Eldorádó (1989),  Családi kör (1990), Angyalbőrben (1990–1991), Ámbár tanár úr (1998)
Színházi szerepei

Corman: Rémségek kicsiny boltja….Ronette
Bart: Olivér….Nancy
Herzer-Löhner-Beda: A mosoly országa….Fini
Burgess: Mechanikus narancs….Suzy
Romhányi József: Muzsikus Péter új kalandjai….Bőgő
Dunn: Gőzben….Violet
William Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok….Sebastian
Déry Tibor: Az óriáscsecsemő….Újszülött/2. Újszülött
Romhányi-Nepp: Dr. Bubó….Ursula

HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete, Nagyszeben – Sörház utca, 2. szám /str. Berăriei, nr. 2.,

Tel.: 0745.300-234 |  hid@szeben.ro, | www.szeben.ro

@HungarikumNapok NagyszebeiMagyar

#hidegyesulet #szebenimagyar #HungarikumNapok

Ez is érdekelhet