Petrla Ferenc (Señor) kiállítása Nagyszebenben

Kiállítás megnyitó: 2018. július 6., 16:00 – Refomátus Templom Galéria

A mindenki által csak “Señor”- ként ismert művész Rétén született 1951-ben. Az alapiskolát Rétén és Szencen végezte, majd a pozsonyi magyar gimnáziumban érettségizett. Zebegényben, és a Szentendrei Szabadegyetemen fejlesztette magát. Rendszeres résztevője a nyárasdi, pati, izsai, pozsonyeperjesi, a franciaországi Touvres-i és a nagymegyeri művésztelepeknek. A kiállítást július végéig lehet megtekinteni minden vasárnapi istentisztelet ideje alatt és előjegyzéssel a Nagyszebeni Református Egyházközségnél hétköznapokon:

Élt Lipová Lázné-n és Prágában is, 1990-1994 között Cipruson. Munkáihoz sokat merített ottani tapasztalataiból és olaszországi útjainak &eacu te;lm&ea cute;nyanyagából. Tagja a Nyugat-Szlovákiai Képzőművészek Társaságának, valamint magyar és cseh képzőművészeti tömörüléseknek is.

Festményei rendszeresen szerepelnek hazai és külföldi egyéni és közös tárlatokon; például Prága, Pozsony, Budapest, Komárom, Bécs, Dunaszerdahely, Szenc, Tuvres Brignoles kiállítótereiben. Legutóbb a Touvres-i nemzetközi Sympóziumon vett részt, valamint a Kőszegi Nemzetközi Bienálén (2017) és Nagykátán.

A kiállítást, a művész jelenlétében megnyitja Széman Péter, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület elnöke és Strebeli Róbert, a Nagyszebeni Brukenthal Múzeum főrestaurátora. A kiállítás négy nap, 2018. július 8., vasárnapig tekinthető meg a Nagyszebeni Református Templom Galériában.

Ez is érdekelhet