Nyíregyházi vendégek Nagyszebenben

Hasznos nagyszebeni vizit fehér tigrissel, babgulyással

Először látogatott el a Nyíregyházi Turisz­tikai Nonprofit Kft. a nag­yszebeni Hungarikum ­Napokra. Tavaly Csányi Sándor, a Szolnoki Gulyás­fesztivál ­fő­szervezője segített abban, hogy megfőzzék minden idők legnagyobb nagyszebeni gulyását.

Lego-sarok a sátorban

A hagyományos erdélyi fesztiválon nem egyedül vett részt a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., hanem a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel mutatták be a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely turisztikai attrakcióit.

– A HÍD–Szebeni Magyar Egyesület nyári fesztiváljának meghatározó programja a gulyásfőzőverseny, amelyre a fesztivál keretében került sor. Ezúttal rekordszámú (38) nevezés érkezett. A nyíregyházi főzőcsapat nem vett részt a versenyben, de az ízletes babgulyásuk igen hamar elfogyott – említette Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A kiadványokon kívül ismét velünk volt az állatpark tigrisfigurája, amely azért is volt különleges, mert tavaly a Nyíregyházi Állatparkból a nagyszebeni állatkerthez került két fiatal fehér tigris, akiknek a gondozója is kilátogatott a rendezvényre, és örömmel számolt be a tigrisek fejlődéséről. A sátorban igen nagy sikert aratott a gyerekek körében a Lego-sarok, ami már hagyományosnak mondható a TDM kitelepülésein. Természetesen gondoltunk a felnőttekre is, akik a híres szatmári pálinkával ismerkedhettek.

Ez is érdekelhet