Családos programok a 15. Hungarikum Napokon

programok

Családos programok a 15. Hungarikum Napokon

A nagyszebeni programokon, a 15. Hungarikum Napok fesztiválon a legkisebbek sem unatkoznak. Szombaton és vasárnap színes és változatos gyermekfoglalkozásokat kínál a BoGAs gyerek kuckó a szabadtéri Astra Múzeumban! Lesz arcfestés, fafaragás, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, baba-mama foglalkozás, ügyességi játékok, sok móka és kacagás. A szórakozás és játszva tanulás garantált!

Újra jelen lesz a Kalibáskő Erdei Iskola, akik számos hagyományos tevékenységgel készülnek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Felépítik az ősi magyar jurtát, amelyben a kézműves tevékenységeket próbálhatják ki a gyermekek, az udvarán pedig íjazásra is sor kerül. Ugyanakkor bemutatják a sztyeppei lovasnomád népek, például a hunok, avarok, és magyarok hagyományos viseletét és fegyvereit.

A Hungarikum Napok idei egyik vendége az Erdélyi Dudás Rend, akik pénteken és szombaton koncertekkel és középkori játékokkal szórakoztatják a közönséget. A zenekar középkori és hagyományos világzenét játszik, műsorukban dinamikusan ötvöződnek az Európa különböző szegletéből és történelmi időszakából származó dalok a mai kor világzenei hangzásával. Repertoárjukban régi és közismert hagyományos dalok is felcsendülnek. A középkori dudáik és korabeli hangszereik varázslatos hangulatot teremtenek a közönség soraiban.

Szombaton a kulturális műsorok után táncházzal készülnek a szervezők a közönségnek, a mulatságba kicsik és nagyok, az egész család bekapcsolódhat.

Az őstermelők és kézművesek utcája igazi színfoltja a térség legismertebb szabadtéri, magyar eseményének, a nagyszebeni Hungarikum Napoknak. Idén július 5. és 7. között több, mint 50 árus érkezik hozzánk szebbnél szebb és finomabb portékákkal az ország és Magyarország különböző településeiről. Az Astra Múzeum skanzenjében megszervezett vásárban a kézművesek élőben is bemutatják a különböző hagyományos mesterségeket és foglalkozásokat. Látogasson ki pénteken 12:00 és 20:00 óra között, szombaton 8:00 és 20:00, vasárnap pedig 8:00 és 18:00 óra között.

A Hungarikum Napok szervezője a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete és az ASTRA Múzeum.

Támogatók: Nagyszeben Polgármesteri Hivatala, Szeben Megye Tanácsa, Nemzetpolitikai Államtitkárság – Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., RMDSZ – Communitas Alapítvány, Miniszterelnökség – Nemzeti Együttműködési Alap.

Ez is érdekelhet