Festivalul Zilele Hungarikum la Sibiu

festival

Festivalul va avea loc în perioada 4-7 iulie la Muzeul în Aer Liber ASTRA.

Se apropie cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum, eveniment care atrage în fiecare an mii de vizitatori. Festivalul are ca scop principal promovarea și păstrarea culturii și tradițiilor populare maghiare. Evenimentul va avea loc între 4 și 7 iulie la Muzeul în Aer Liber ASTRA, unul dintre cele mai mari muzee din Europa. Cele peste 300 de clădiri monument și o suprafață uriașă oferă un cadru perfect pentru eveniment.

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului va avea loc joi, 4 iulie de la ora 19:00 în Biserica romano-catolică Sf. Treime din Sibiu. Corul Mixt al Orașului Veszprém din Ungaria va asigura programul și concertul festiv.

Meșteșugari și producători la festivalul maghiar

Pe parcursul celor patru zile de festival vor fi organizate numeroase programe. Târg al meșteșugarilor și producătorilor, spectacole și ateliere de dansuri și muzică populară maghiară, evenimente pentru copii, concerte și multe alte atracții. Toate contribuind la înțelegerea și conservarea culturii, tradițiilor și patrimoniului cultural maghiar.

festivalul

La cel mai cunoscut eveniment maghiar în aer liber din regiune vor participa meșteșugari și artizani, deschiderea oficială a târgului având loc vineri. Vizitatorii vor putea participa la ateliere de meșteșuguri, degusta delicatese tradiționale maghiare, pălincă, bere și vinuri artizanale. Târgul va fi deschis vineri între orele 12:00 și 20:00, sâmbătă între orele 8:00 și 20:00, și duminică între 8:00 și 18:00.

 

Concurs de gătit la ceaune

Atracția principală a festivalului Zilele Hungarikum va fi concursul de gătit de sâmbătă, 6 iulie. Echipe de amatori se vor întrece pregătind diferite tipuri de gulaș și alte mâncăruri la ceaun. Concurenții vor veni din diferite zone ale țării și din străinătate pentru a arăta cine gătește cel mai bine și pentru a petrece o zi memorabilă într-un cadru deosebit. Înscrierea la concurs se poate face până pe 28 iunie, prin completarea formularului online AICI. Detaliile concursului se regăsesc AICI.

În ultima zi a festivalului, duminică participanții vor avea parte de o adevărată experiență gastronomică. Meșterii bucătari din juriu și alți invitați vor prezenta lumea gastronomiei maghiare prin preparatele lor, care vor fi oferite spre degustare publicului larg.

Pe tot parcursul weekendului vor avea loc diverse programe culturale. Concert pentru tineret, dansuri și muzică populară maghiară, precum și activități recreative pentru copii. Pe lângă iurtele specifice maghiare, aceștia se vor putea bucura de jocuri medievale, tras cu arcul și diverse alte activități tradiționale.

La festival sunt așteptați participanți din România și alte 4 țări: Ungaria, Serbia, Slovacia și din Slovenia.

Zilele Hungarikum este un festival organizat de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA.

Finanțatori: Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu. Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria. Fundația UDMR – Communitas. Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei.

Ez is érdekelhet

Concurs de gătit 2024

Concurs de gătit 2024

Concurs de gătit - Festivalul Zilele HUNGARIKUM, Sibiu - 6 iulie 2024 Intrarea în Muzeul în Aer Liber – ora...

15 Psalmi

15 Psalmi

15 Psalmi - Fifteen Psalms Sinagoga Mare din Sibiu – 3 iunie 2024, ora: 19:00 La începutul anilor 2000,...