Tocător de culori – Expoziția Simpozionului Internațional de Arte Plastice 2019-2020 la Sibiu

Locație: Sibiu – Turnul Sfatului, 22 ianuarie – 28 februarie 2021

Centrul Cultural Maghiar din Sibiu marchează Ziua Culturii Maghiare (22 ianuarie) cu vernisajul expoziției de grup Tocător de culori.

Expoziția a fost programată în cadrul festivalului Ars HUNGARICA de anul trecut, dar din cauza măsurilor de precauție acest lucru nu a fost posibil. Lucrările expuse sunt ale unor artiști din mai multe țări: Ungaria, România, Slovacia, Ucraina, Serbia, realizate cu tehnici mixte în tabăra de creație de la Miszla din Ungaria în 2019 și 2020 organizat de Centrul Cultural și de Creație Miszla-Art.

Expoziția este deschisă până la sfârșitul lunii februarie 2021, zilnic între orele 10.00 și 18.00. Biletul de intrare pentru vizita în Turnul Sfatului din Sibiu este, în continuare 2 lei/persoană.

Curatorii expoziției: Zeman – Juhász Éva, Zeman ZoltánUszkay Tekla

Expoziția a fost realizată cu ajutorul: Makayné Pál Berta, Márton Ildikó și găzduită în Sibiu de Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar, cu parteneriatul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu.

Scurtă prezentare a Centrului Cultural și de Creație Miszla-Art:

Scopul principal de înființare și organizarea anuală a taberei de creație este de a face cunoștință cu artiști contemporani din domenii diferite, vârste diferite în diferite faze creative, pentru a purta un dialog între ei și public. Este important pentru noi să promovăm munca în echipă, în urma căreia dorim să creăm o comunitate spirituală. Credem că prezentarea diferitelor metode de lucru și a personalității fiecărui artist, interacțiunea și dialogurile dintre aceștia creează un rezultat deosebit și atractiv. Prezentările profesionale,  prelegerile teoretice, experiența comunității și atmosfera liberă, propice creației din Miszla pot oferi, de asemenea inspirație pentru o activitate individuală deosebită și productivă.

Centrul Cultural Miszla-Art din Ungaria: https://miszla-art.hu/

Ez is érdekelhet