Pe calea comună – video

Asociația Charta XXI din Budapesta, în colaborare cu Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar Sibiu, au organizat în cadrul festivalului Ars HUNGARICA 2020 conferința online “Pe calea comună – Perspectivele compromisului istoric în Transilvania”.
 
Evenimentul a făcut parte din seria de conferințe anterioare organizate de Asociația Charta XXI (Arad 2017, Budapesta 2019), dedicate apropierii românilor și maghiarilor din Transilvania și de a înțelege mai bine statele moderne Ungaria și România. Deși până acum nu a avut loc o adevărată apropiere între cele două popoare, nici în interiorul Transilvaniei dar nici la nivel de state, există întotdeauna temerari care cred sincer în prietenia dintre maghiari și români. Ca inițiatori ai acestei conferințe susținem cu tărie că apropierea se poate realiza doar prin comunicare sinceră și vă invităm, cu drag să vizionați expunerile din cadrul evenimentului de la Sibiu.
 
Conferință realizată OnLine pe platforma ZOOM și retransmisă pe Facebook și Youtube în data de 14 noiembrie 2020.
 
Invitați: Gabriel Andreescu, Ambrus Miskolczy, Béla Makkai, Andrei Rusu, László Surján, Csaba T. Szabó, Ciprian Ștefan, Péter Széman

Ez is érdekelhet