Szerezd be a vásárfiát a 13. Hungarikum Napokon!

Magyar hagyományos termékek vására lesz július 1. és 3. között Nagyszebenben – szerezd be a vásárfiát a 13. Hungarikum Napokon!

A nagyszebeni Hungarikum Napok a térség legismertebb szabadtéri, magyar eseménye. Az Astra Szabadtéri Múzeumba látogatók idén is hagyományos termékek és ínyencségek közül válogathatnak a július 1. és 3. között sorra kerülő vásáron. A rendezvényen közel 50 kézműves és őstermelő vesz részt.

Az árusok az ország különböző szegletéből érkeznek Nagyszebenbe: Szilágy, Kovászna, Maros, Hargita, Kolozs, Bihar és Beszterce-Naszód megyékből, de magyarországi vásárosok is kínálnak majd különböző termékeket.

A változatos, hagyományos portékák között fellelhetőek majd méz és méhészeti termékek, levendula és különböző gyógynövények, kürtöskalács, valamint további édességek, kézműves sajtok, italok, hagyományos öltözékek, kiegészítők, kozmetikumok, vagy kerámiából készült tárgyak. A hagyományos magyar finomságok mellett pálinkát, kézműves söröket és borokat is lehet kóstolni.

A vásár naponta 10:00 és 20:00 óra között tart nyitva. A látogatók kézműves bemutatókon is részt vehetnek, így csuhéfonás, bogozás, horgolás, fafaragás, vaskovácsolás. 

A magyar értékeket bemutató fesztiválon, a nagyszebeni 13. Hungarikum Napokon idén is a hagyományokra, az autentikus magyar népviseletre és a gasztronómiára fektetik a hangsúlyt a szervezők. A főzőversennyel egy időben kézműves vásár, gyermekprogramok, előadások is zajlanak majd, a jó hangulatot zene és tánc biztosítja.

A Hungarikum Napok szervezője a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete, főpartnere az ASTRA Múzeum.
Támogatók: Nagyszeben Polgármesteri Hivatala, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., RMDSZ-Communitas Alapítvány, Miniszterelnökség-Nemzeti Együttműködési Alap, Kovászna Megyei Tanács és Művelődési Központ, Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület.

Ez is érdekelhet