vizaknai

V. Vizaknai Magyar Napok

V. Vizaknai Magyar Napok – Református Templom – 2023. augusztus 19-20. Vallásos-, kulturális- és szórakoztató műsorok a Vizaknai Református Templomban, ennek udvarán, a gyülekezeti teremben és a frissen felavatásra készen álló Ifjúsági Tábor Központban.

Bővebben...
Zsebe Attila

Hazajáró: Selykszék – Tűzőrzők Kiscsűrtől Kiskapusig

Hazajáró! Selykszék, vagyis Mihályfalva, Bólya és környéke. Aztán a szászokat és a magyar urakat elűzték ősi földjükről. Erődtemplomaik és várkastélyaik már gazdátlanul romosodnak, ám élnek még itt magyar közösségek, akik, ha szórványban is, de kitartanak. Kiscsűrből indulunk.

Bővebben...

Farsangi Bál

FARSANGI BÁL február 18-án Vizaknán, a Református Gyülekezeti teremben, 19 órai kezdettel. Beugró: 15 lej. Élő zene: SGL Zenekar. Tombola, bábu-égetés, jelmezverseny és más meglepetések.

Bővebben...

Református újratervezés Vízaknán és Nagyszebenben

Augusztus 30-a és szeptember 3-a között szerveződött meg a Vízaknai Gyülekezet Közösségi termében, templomában és templomkertjében  az a Gyermekbibliahét, amelynek a jeligéje Újratervezés volt. A nagyszebeni és vízaknai református gyülekezetek óvodás- és kisiskolás korú vallásórásai vettek részt az öt napra…

Bővebben...
Szeben megyei gyöngyszem: Mihályfalva

Kis Szeben megyei gyöngyszem: Mihályfalva (és Bólya, Bürkös)

Kis Szeben megyei gyöngyszem: Mihályfalva (és Bólya, Bürkös) Falvak a Szeben megyei Hidegvíz-patak mentén, a dél-erdélyi tájban. Magyar falvak. A ritkán járt dél-erdélyi zugokban, eldugott kis szegletekben. De minél jobban rejtőzködnek, annál különösebb hangulatuk van. Annál egyedibb és  megismételhetetlen érzés…

Bővebben...