ars sacra

Ars Sacra a nagyszebeni templomokban

Különleges műsorok az Ars Sacra fesztivál keretén belül a nagyszebeni Belvárosi Szentháromság Római Katolikus és a Református Templomokban. Orth István Ars Sacra kiállításának bemutatója, “kórusok párbeszéde” és gregorián énekek előadása.

Bővebben...
Ars Sacra

Ars SACRA fesztivál Nagyszebenben

2023. szeptember 15. és 17. közötti hétvégén hat nagyszebeni, történelmi egyházközség kapcsolódik a szakrális művészetet bemutató rendezvényhez, első alkalommal a Dél-erdélyi városban. Ars SACRA első alkalommal Nagyszebenben.

Bővebben...
Bartha Árpád

BARTHA ÁRPÁD – Fotóművészeti kiállítás

A nagyszebeni Református Templom Galériában tekinthető meg Bartha Árpád fotóművészeti kiállítása. Bartha Árpád 1937-ben, március 20-án született a Kovászna megyei Lécfalván. Fotóriporterként dolgozott a sepsiszentgyörgyi „Cuvântul Nou” megyei napilapnál. Saját magát a „háromszemű ember”-nek nevezte.

Bővebben...
Kopacz Mária

KOPACZ MÁRIA – GRAFIKAI KIÁLLÍTÁS

A Nagyszebeni Református Egyházközség, a Nagyszebeni HÍD Egyesület, az Árkosi Kulturális Központ és a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgyi fiókja képzőművészeti kiállítást szervez KOPACZ MÁRIA grafikus- és festőművész rézkarcaiból (1970-1990-es időszak). 2022. január 23.

Bővebben...

Református újratervezés Vízaknán és Nagyszebenben

Augusztus 30-a és szeptember 3-a között szerveződött meg a Vízaknai Gyülekezet Közösségi termében, templomában és templomkertjében  az a Gyermekbibliahét, amelynek a jeligéje Újratervezés volt. A nagyszebeni és vízaknai református gyülekezetek óvodás- és kisiskolás korú vallásórásai vettek részt az öt napra…

Bővebben...
Varró Sándor

Varró Sándor református lelkipásztor méltatása

A augusztus 20-án EMKE elismerő oklevelet kapott Varró Sándor lelkipásztor megérdemli, és imába foglalható az a vágyunk, hogy minél több hasonló személlyel áldja meg Istenünk közösségünket, nemzetünket. Szerénysége, kitartása, lelkiismeretessége, szakmai felkészültsége és nemzetéhez való ragaszkodása emberi nagyságának alapkövei.

Bővebben...

Ft. Kató Béla püspök húsvéti pásztorlevele

A húsvét az élet ünnepe, a keresztyénség az élet vallása A húsvét a keresztyénség legnagyobb ünnepe. Ez alkalommal szeretném, ha minden ember igazi örömmel ünnepelne, és ezt azért tenné, mert Jézus Krisztus feltámadt a halálból. Ezt a hit vakmerősége mondatja…

Bővebben...