• Magyar
  • Román

Száztíz könyv Erdélyről

2008-10-01 13:48
Útikönyvek, térképek olcsóbban a Bookline-on

A www.bookline.ro internetes könyváruház összegyűjtötte erdélyi vonatkozású kiadványainak legjavát. A válogatásból 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk Erdélyről szóló ismeretterjesztő köteteket, albumokat, útikönyveket és térképeket.

A tartalmas gyűjteményben számos gyönyörű fotóalbum is található, úgy mint a Székelykő Kiadó gondozásában megjelent Örök Erdély (108 lej), vagy Hornok Ernő Verespatakról szóló műve (36 lej), de kedvezménnyel szerezhető be a Szászföld - a várak világa (79 lej) című album is.

Az útikönyvek között találkozhatunk a Sós Judit és Farkas Zoltán által jegyzett kiváló bédekkerrel, az Erdély – A váradi kávéházaktól a hófödte Hargitáiggal (46 lej), valamint a hiánypótló Székelyföldi fürdők, gyógyhelyek (48 lej) című kalauzzal is.

A régi idők és a közelmúlt erdélyi történelmével kapcsolatban is sok olyan könyv szerepel a 110-es listában, amelyet ritkán láthatunk a könyvesboltok polcain. Ilyen például Miskolczy Ambrus Határjárás a román-magyar közös múltban (41 lej), vagy Szabó József Jánosnak a Magyar Királyi Honvédség keleti-kárpátoki védelmi rendszeréről, Az Árpád-vonalról (28 lej) írott munkája.

Nyirő József „nemzetpolitikai regénye” a Mi az igazság Erdély esetében? (39 lej) és Pukánszky Béla Erdélyi szászok és magyarok (44 lej) című könyve is szerepel a 110-es csoportban.

A térképek szekciójában szerepel többek között a Szarvas András Térképészeti Ügynökség gondozásában megjelent Kárpát-medence a Csángóföld térképével című autóatlasz (36 lej), valamint a Retyezát-hegység (17 lej), és a Gyalui havasok „földabrosza” is, de a Cartographia kiadásában megjelent várostérképek, és a Székelyföld autótérkép (17 lej) is elérhető a Bookline.ro-ról több falitérkép és könyöklőtérkép mellett.

Az erdélyi könyvek és térképek gyűjteménye közvetlenül elérhető, ha a www.bookline.ro fejlécében rákattintanak jobboldalt az Útikalauzok, könyvek, térképek Erdélyről című hírre, illetve, ha beírják az internetes böngészőbe az alábbi címet: www.bookline.ro/control/news?newsid=1080

Hogy a fenti könyvekkel ön is gazdagíthassa könyvtárát, mindössze regisztrálnia kell a www.bookline.ro honlapon. (Az új felhasználóknak hasznos információkat kínál a honlapon szereplő Súgó nevű menüpont.)

A fizetés egyébként a termékek átvételekor lejben, vagy bankkártyával – on-line – is történhet, a zökkenőmentes házhoz szállítást pedig a GLS futárszolgálat biztosítja Románia egész területére, vagyis nem kell órákat ácsorogni a postán sem. Ez a szolgáltatás nagy könnyítést jelent a szórványban is, mert köztudomású, hogy az érintett vidékeken alig vannak magyar kiadványokat árusító boltok.

(A cikkben feltüntetett árak változhatnak a valutaárfolyamok tükrében.)

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje