• Magyar
  • Román

Egyéjszakás gondolatok egyéjszakás cikkbe valók

2010-03-24 11:05
Demény Péter

Ahogy ígértem, úgy cselekedtem: megint Szebenbe mentem.

Amikor novemberben Benedek Réka kérdezte, hogyan lehetne, hogy ismét menjek, azt válaszoltam, decemberben gyerekkötetünk jelenik meg, Imrének meg nekem, szívesen bemutatjuk. Az egyik időpont nekik nem volt jó, a másik nekünk, végül kiegyeztünk március tizenegyedikében.

N_BalazsImreJozsef_Hanna-hinta N_Demeny_Peter_Agobago_naploja

A kocsiban reszketünk egy kicsit, még sose néztünk szembe olyan közönséggel, amelyik kizárólag gyerekekből áll, de kivágjuk magunkat. A nebulók segítenek: lazák, felszabadultak, cserfesek. Mesélnek, nevetnek, dedikáltatnak.

brigi ibi betti_b

Utána sétálunk egyet a városban, ebédelünk, majd vissza a házba. Egy tárlatmegnyitót és egy vonósnégyest lekéstünk, a Híd Magyar Kulturális Iroda negyedik születésnapjára visszaérünk.

Azért az elképesztő, mit művelt itt a Guttmann család, Serfőző Levente és egyáltalán, a szebeni magyarság egy része. A ház szép, bejön a közönség, színvonalas a műsor (nem azért mondom…), a fiatalok lelkesen segítenek a szervezésben és a belváros gyönyörű.

DSC03618_b

Este Orpheusz. Először el sem akarok menni; mit keressek én egy rockkoncerten? Aztán mégis elmegyek és nem bánom meg – egész jók ezek az udvarhelyi srácok, tudnak hangulatot teremteni s a dalszövegek sem semmik. Iszom a félszáraz vöröset és utánuk dúdolom: „egyéjszakás gondolatok egyéjszakás dalba valók.”

 

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje