• Magyar
  • Román

Idegenvezetői tanfolyam

2007-05-29 11:12

A Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda 2006- banIdegenvezetői Tanfolyamot szervezett a szebeni magyarok számára. A tanfolyam által olyan idegenvezetőket képeztünk, akik a magyar turistáknak hitelesen bemutatják Nagyszeben városát.

E tanfolyam keretén belül saját diákjaink számára 2006. szeptember 25-27. között „Magyar történelem” hétvége lett megszervezve Torockón. A történelem hétvégét a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda szervezte meg, a helyi RMDSZ, valamint a helyi katolikus egyház támogatásával. Meghívott előadó Vincze Zoltán Levente kolozsvári nyugdíjas történelem tanár volt. A torockói előadássorozat nem volt elegendő a magyar történelem kimerítésére, ezért október 6-7-én, Nagyszebenben folytattuk az előadássorozatot. A rendezvény nagy sikernek örvendett, ezért 2007-ben folytattuk az előadássorozatokat.

Az Idegenvezetői tanfolyam második csoportjának beindulására is igény volt, ezt is sikeresen megszerveztük.

A két rendben is felkészített, magyar nyelvet beszélő idegenvezetőket a nagyszebeni polgármesteri hivatal által megszervezett és 2008-ban lebonyólított tanfolyamra is meghívták. Mindezek után a nagyszebeni magyar idegenvezetők több szintű képesítés alanyai lettek, jelen pillanatban bármely igénynek megfelelő csoportot alakítanak. A Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda vendégfogadó tevékenységét a legjobban végzik, a nagyszebeni magyar gyerekeinknek évente több kirándulást szerveznek, gyakran fel vannak kérve csoportos vagy egyéni idegenvezetésre.

A Kulturális Iroda vezető tanácsa büszke erre a csoportra, ennek tevékenységére és melegen ajánlja szolgáltatásait minden idelátogató turistának.

Az Magyar Idegenvezető Csoport vezetője Takács Gyöngyi, elérhetősége: hirek_kukac_szeben_pont_ro

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje