• Magyar
  • Román

Mikulás est előtti izgalmak

2015-12-10 05:12

Izgalmakkal telített nap volt december 5., de nem csak azért mert estére vártuk a Mikulást, hanem főként azért, mert versenyre készen elindultunk Dévára. A Varró Margit tanítónő által tanított, Octavian Goga Nemzeti Kollégium magyar tagozatának 1 – 4 osztályos tanulói közül kiválogatott legjobb szavaló kis diákok, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum meghívásának eleget téve, szombat reggel fél kilenckor útra készen toporgott az iskola előtt. 

100_3850 100_3851

Türelmetlenek voltak indulás előtt és izgatottak, talán életük első nagyobb szabású megméretkezésük előtt állva. Az oda vezető úton, többször is elismételték versüket, mely Adventről vagy Karácsonyról, Istenről, vagy szeretetről szólt. Kedves élmény volt vezetés közben hallgatni csilingelő hangjukat, mi közben szavalták ünnepi hangulatú versüket. A meleg napfényes dévai iskolaudvarra megérkezve, örömteli találkozásban volt részünk: a tizedikes lányok már ott voltak Benedek Edith magyar tanárnőjükkel és szeretettel üdvözöltek minket. Aztán regisztráltunk, sorszámot kaptunk és elfoglaltuk helyeinket a megnyitó ünnepségre készülő amfiteátrumban. A hangulat fantasztikus volt, mintha nem is versenyre készülnénk. Meleg fogadtatásban volt részünk a dévai házigazdák részéről. Aztán mindenki a megszabott osztályterembe ment, ahol korosztályokra osztva a diákokat, kezdődhet a szavaló verseny, a kedves, mosolygós zsűri tagok jelenlétében. Oda vezető utunkon megtapasztaltuk, milyen családias meleg hangulatban fürdik az egész iskola, milyen kedves barátias osztálytermek és könyvtár fogadja a versenyzőket. A szervezés tökéletes! Van már a szervezők mögött egy jó pár év gyakorlata, hisz a tizenegyedik alkalommal szervezik meg az “Adventi koszorú“ című szavaló versenyt, na és persze a jó szervezéshez nélkülözhetetlen lelkesség. Ilyen lelkes tanári kart ritkán látni! Már csak ezért is érdemes volt ide eljönni diákoknak, oktatóknak és kísérő szülőknek, remélve hogy a lelkesség és összetartás ragályos!

100_3887 20151205_140814

Az eredményeket várva sem unatkoztunk. Kedves tanítónők foglalkoztak szabadidőnk kellemes és egyben hasznos eltöltésével: hóemberek, karácsonyfa díszek és üdvözlőlapok készültek apró kezek munkájából, a nagyobbak élvezetére.

Díjazás és ebédelés után pedig a délutáni nap kísért minket hazáig, mi közben titokban arra gondoltunk, hogy beesteledés után mindnyájunkhoz eljön a Mikulás és neki is elszavalhatjuk kedves ünnepi versünket.

Én pedig végezetül azt tudnám még hozzáfűzni, hogy rajtunk múlik, hogy minden napunk ünneppé váljon az iskolában és örülni tudjunk együttlétünk minden pillanatának!

Márton Ildikó

 
 
 
Oldal teteje