• Magyar
  • Román

A legjobbak voltak!

2018-05-18 12:26
Úszóverseny Nagyszebenben

Hatalmas sikert arattak a nagyszebeni magyar diákok a Serious Fun egyesület által, harmadik alkalommal megszervezett úszóversenyen. A nagyszebeni iskolák elemi osztályainak szervezett vetélkedőn korcsoportokra felosztva versenyeztek a gyermekek a Sub Arini (Erlen) parkban található Olimpia úszodában.

Uszoverseny_03 Uszoverseny_05

A különböző korcsoportok a megadott időpontban kellett megjelenjenek az úszómedence előtt, amely környékén alig lehetett parkolót találni, mert a szülők és drukkoló nagyszülők is szép számban igyekeztek jelen lenni a megmérettetésen. Ennek lényege, első sorban az volt, hogy mindenki megmutathassa mit is tanult az úszó tanfolyamokon. A nagyszebeni magyar tagozatnak elemi osztályos nebulói csoportosan jelentek meg, tulajdonképpen végig várták és drukolták egymásnak a versenyúszását.

Elsőkként a kissebb korosztály ugorhatott a medencébe és az elődöntőt kényelmesen megnyerték. A lelátón a szülők és az osztálytársak sípokkal, hangoskodással, tapsokkal és az eseményre készített feliratokkal drukkoltak és hajráztak. Már az elődöntő sikerét látva rádöbbentünk, hogy nagyon ügyesek és nagy esélye van a csapatnak, hogy a döntőben is remekül teljesítsenek. Fél óra alatt a másik két elődöntő is lezajlott és kiválasztódott az első hat döntős csapat. Újból drukkolhattunk. Czekó Andrea tanítónő osztályának úszói a harmadik úszósávban, tehát elismert esélyesként indultak.

Uszoverseny_01_b

Sorban Bándi Jázmin, Morhan Fineász, Szabó Lea, Serfőző Tamás oly mértékben nyerték el az első helyezést, hogy több méteres előnnyel tudták maguk mögött a második helyezetteket. Szülők, pedagógusok, osztálytársak mind nagyon örültek, gratuláltak a remek úszóknak.

Ajándékokban is elárasztották őket a szervezők és a hátizsákok, labdák meg édességek mellé, természetesen érméket, nagyon szép serleget és pólókat is kaptak. Nagy öröm volt mindenki számára és a gyomorideg is elszállt. Következtek a nagyobbak, akik a tavaly még harmadikok lettek.

Varró Margit tanítónő megjegyezte, hogy a második aranyserleget is elnyerni érkezett oda a nagyszebeni magyar tagozat. És láss csodát, ez bekövetkezett! Hatalmasat teljesítettek a harmadikos gyermekek. Máté Andrea, Veres Ádám, Kovács Csilla és Morhan Dávid „kiverekedték” az első helyezést, miután hatalmasat úsztak és idén a legjobbak voltak.  A dobogó legmagasabb szintjére léptek, serleget, érméket, okleveleket, pólókat és ajándékokat vihettek ők is haza.

Uszoverseny_07_b

De a legjobban annak örültünk, hogy a két magyar úszócsapat volt a legjobb az idei versenyen. Meg is jegyezte valaki, hogy „úszónemzedék a magyar”.

Nagyszerű májusi napot könyvelhettünk el a kicsiny, de annál ügyesebb magyar elemi osztályosok életében, a versenyek megnyerése két kirándulást is biztosít számukra és volt is aki örült annak, hogy még két napot hiányozhatnak az iskolából – talán mind örültek ennek?

S.L.

 
 
 
Oldal teteje