• Magyar
  • Román

VIII. “Kárpátmedencei Ifjúsági Fesztiválzenekar” Hangversenye

2009-11-29 13:04

Egy tökéletes hétvégéhez, sokak szerint, hozzátartozik a jó zene, a szombat esti szimfonikus hangversenyek, azok a szűk 60 percek, amikor a zenének köszönhetően egy fárasztó hét után szinte „újraszülethetünk”.

Ilyen volt a szombat esti VIII. “Kárpátmedencei Ifjúsági Fesztiválzenekar” hangversenye is, ahol Kozma Péter, Bőlőni Júlia, Gazsi József valamint ifj. Zerkula György varázsolta el a jelenlevőket.

hangverseny_b A műsoron A.Vivaldi g-moll kettős csellóversenyét, J. Haydn D-dúr csellóversenyét illetve W. A. Mozart híres Sinfonia Concertante című darabját hallgathatták meg mindazok, akik eljöttek, akik számára a zene és a kultúra még jelent valamit.

Sajnos mindössze csak 120 embert számlálhattunk, annak ellenére, hogy szép volt az idő, hogy szombat este volt és annak ellenére, hogy ingyenes volt. De annak a 120 embernek megvolt a tökéletes hétvégéje. Ők „újraszülethettek”, ők élvezhették azt a 60 percet, míg a művészek a színpadon voltak és zenéjükkel elvarázsolták a Thália termet.

Mi meg reméljük, hogy a következő hangversenyen új arcokat is láthatunk majd, de legfőképp azt, hogy többen leszünk majd jelen, nem sajnálva azt a kevés pénzt kiadni a kultúráért és a művelődésért, a lusta szombat estéinket egy szép hangversennyel felcserélni és az ernyőinket, rossz idő esetén használni.

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje