• Magyar
  • Román

Lifelover - Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint koncert

2014-08-01 03:13
2014. augusztus 25. és 26. - Nagyszeben, Atrium Kávézó, 21 órakor

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint gyümölcsöző együttműködése közös duó létrehozását eredményezte. 2013-ban a Művészetek Palotája Hangversenytermében mutatták be a Lifelover című lemezüket, amely Japánban a Whereabout Records, Nyugat-Európában pedig a Traumton Records gondozásában jelent meg. 

2014. augusztus 25. - Nagyszeben, Atrium Kávézó, 21 órakor, belépés: 10 lej, előzetes helyfoglalással. 

veronika plakat_72_kocka_b

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Duó a kiváló énekesnő és gitáros különleges atmoszférájú kettőse.

Harcsa Veronika fiatal jazzénekesnő, 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát, mellyel még ugyanabban az évben elkészítették Speak Low című, jazz standardeket feldolgozó lemezüket. A 2008-ban megjelenő két albumukon már az énekesnő saját szerzeményei hallhatók. Számos jazz szereplésén kívül Harcsa Veronika kortárs művészeti és elektronikus zenei produkciók aktív résztvevője, színházi zene szerzője, zenekarával az előadások élő kísérője. Vendégként olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Nicola Conte Jazz Combo, a Thomas Siffling Trio, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Freestyle Chamber Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, a Fugato Orchestra és a Colorstar. Különféle zenei fesztiválok résztvevőjeként fellépett már Japánban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Izraelben, Görögországban, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában.

HVGYB GlĂłdi BalĂĄzs2_b

Gyémánt Bálint a hazai jazzélet egyik legkiemelkedőbb gitárosa. 2007 szeptemberében ösztöndíjat nyert Oslóba, a Norvég Zeneakadémiára, az intézmény első magyar hallgatójaként, 2008-ban pedig diplomát szerzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén. Gitározásában hallhatóak a különböző műfajokból szerzett technikai és zenei inspirációk. Több projektben is előszeretettel alkalmaz loopert, melynek használatát egészen egyedülálló színvonalra fejlesztette. Bálint elsőrangú jazz formációk oszlopos tagja, szívesen vesz részt izgalmas, kíváncsiságát kielégítő projektekben. A Transform Quintet tagjaként közös lemezt készített a világhírű, Grammy-díjas zongoristával, Joey Calderazzoval. Az elmúlt néhány évben rendszeresen vendégeskedik Harcsa Veronika qvartetjében.

HVGYB GlĂłdi BalĂĄzs1_bA koncert társszervezői: Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Kulturális Intézet, Atrium Cafe Bistro & Art

 
 
 
Oldal teteje