• Magyar
  • Román

Rendhagyó történelem előadásokat szervez a HÍD Egyesület

2019-01-14 06:34
Dr. Derzsi Júlia előadádának margójára

Harmadik alkalommal került sor a Szebeni HiStory nevű történelmi előadássorozat megrendezésére. 2019. január. 11-én este 7- órakor tartott előadást Dr. Derzsi Júlia, a Román Akadémia Nagyszebeni Humán és Társadalomtudományi Kutatóintézet kutatója, Nagyszeben igazgatása a kora újkorban címmel a HÍD- Magyar Ház Sörház u. 2. szám második emeleti termében. 

 SzebeniHiStory_DerzsiJulia_05_b

Harmadik alkalommal került sor a Szebeni HiStory nevű történelmi előadássorozat megrendezésére. 2019. január. 11-én este 7- órakor tartott előadást Dr. Drezsi Júlia, a Román Akadémia Nagyszebeni Humán és Társadalomtudományi Kutatóintézet kutatója, Nagyszeben igazgatása a kora újkorban címmel a HÍD- Magyar Ház Sörház u. 2. szám második emeleti termében. Az előadó rövid betekintést nyűjtott a város vezetéséről, majd kutatásának eredményeiről tartott beszámolót a közönségnek. Betekintést katunk az újkori-középkori királyföldi közigazgatási felépítésről és azon belül, Szeben megye és legfőképpen Nagyszeben közéletébe, annak igazgatásába. Dr. Derzsi Júlia előadásának és kutatásainak igen érdekes része a város pénzügyi hátterei, amelyeket részletesen kimutatott, táblázatok által szemléltette. A város lakosságának helyzetéről és életstílusáról, a céhekről és mindezek felépítéséről beszélt az előadó.

SzebeniHiStory_DerzsiJulia_07 SzebeniHiStory_DerzsiJulia_09 

Az előadást követően a történelemmel kapcsolatos műsor interaktívvá változott, fél órán keresztül a közönség kérdéseket tehetett fel az előadónak, aki türelmesen, részletesen vázolta fel válaszait.

G. Dávid

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje