• Magyar
  • Román

Ádventi KALÁKA koncert Nagyszebenben

2015-11-18 00:58
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

2015. december 9. – Filharmónia Thália Terem - 19,00 óra. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

betlehemes_b

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

1987-ben jelent meg ez a lemez. Azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor „házról-házra”, templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra. Minden évben néhány napot határainkon túli magyarlakta vidéken töltenek, így az eddigi kb. 600 karácsonyi előadás harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt, de énekelték karácsonyi koncertjüket Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is. Ahogy a Karácsony minden generációnak ünnep, így ez az előadás is lehet esti templomi koncert, délelőtti gyerekműsor, vagy hétvégi családi alkalom. 

Belépő: 20 lej (nyugdíjasok és diákok számára 15 lej, 14 éven alul a belépés ingyenes). Jegyeket a helyszínen, fél órával a koncert kezdete előtt lehet megvásárolni.

A Kaláka együttes erdélyi szórványvárosokban tartandó turnéját a MOL Románia, az OTP, a Communitas Alapítvány és az NKA (Nemzeti Kulturális Alap) támogatja. A turné főszervezője: Haáz Rezső Alapítvány, helyi szervező: HÍD - Szebeni Magyar Egyesület.

Kalaka_02_b

betlehemesuj1_kisebb_b

 
 
 
Oldal teteje