• Magyar
  • Román

Jazz koncert az Atrium Kávézóban, szeptember 29-én, 21 órakor

2016-09-28 11:50
TÁLAS ÁRON (zongora) és GYÁRFÁS ATTILA (dob)

Két rendkívül tehetséges fiatal zenész, Tálas Áron és Gyárfás Attila duóban turnéznak és Nagyszebenben mutatkoznak be első állomásként Erdélyben. A koncertet az Atrium Kávézó jóvoltából és az NKA támogatásával tudjuk városunkban is fogadni 2016. szeptember 29-én, csütörtökön 21 órai kezdettel. A koncertre a belépés díjtalan.

Aron_Gyarfas_b

A rendkívül tehetséges, számos hangszeren játszó, de ez alkalommal billentyűkön remekelő Junior Prima díjas Tálas Áront számos formációból ismerhetjük, ezúttal azonban, mint zeneszerző mutatkozik be.

Gyárfás Attila Hollandiában végezte zenei tanulmányait, ott élő dobos és zeneszerző, nevét viselő trióval több országban koncertezett, feztiválok rendszeres meghívottja, több zenekar meghívott dobosa.

 

A Tálas Áron Trió 2015-ben nyerte el mai formáját. Első lemezük, a “Floating Island” idén áprilisban jelent meg Japánban a “Gats Productions” kiadónál. Nagysikerű koncerteket adtak már az Operában, a Művészetek Palotájában, Opus Jazz Clubban és a Budapest Jazz Clubban.

A duó játéka rendkívül energikus, dinamikailag széles skálán mozog, Tálas szerzeményei is egy nagyobb zenei tartományt ölelnek fel, – az „olvasztótégelybe“ klasszikus, magyar népzenei és könnyűzenei elemek is kerülnek – mindezzel együtt is egységes képet kapunk.

A Barcza Horváth József és Gyárfás Attila alkotta ritmusszekció már önmagában zenei csemege, lendületességük és ötletességük képes új irányokba sodorni a zenei folyamot.

Tálas Áron 2015-­ben szerzett Master diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz‐zongora szakán, ahol 2012-től korrepetítorként is dolgozik. 2014­‐től A Kodolányi János Főiskola jazz-­‐dobtanszék helyettes tanára.

2013­‐ban megnyerte zenekarával az MJSZ által szervezett Jazz­‐combo versenyt, ugyanebben az évben Junior Prima díjjal tüntették ki. 2015‐ben bejutott a Montreux Jazz-­zongoraverseny döntőjébe, és szintén ebben az évben Gramofon díjjal jutalmazták.

Saját zenekarokat vezet (Tálas Áron Trio, Flight Modus), melyekhez a zenét is ő szerzi. Állandó tagja a Borbély Műhelynek, a Lantos Zoltán Opensource­‐nak, a Karosi Júlia Quartetnek, és számos más produkció közreműködője. Olyan művészekkel játszott együtt (többek között), mint Dave Liebman, Nils­‐Petter Molvaer, Eivind Aarset, Ed Neumeister, New York Voices, Babos Gyula, Binder Károly, Fekete­‐Kovács Kornél, Miklósa Erika, Tompos Kátya.

Aron01_b

 
 
 
Oldal teteje