• Magyar
  • Román

Váróterem Projekt: Bánk bán? Jelen!

2019-04-02 10:42
HÍD - Magyar Ház - 2019. május 13., hétfőn 18 órától

Különleges előadással érkezik Nagyszebenbe a kolozsvári Váróterem Projekt, hisz csupán a 16-20 éves korosztályt célozzák meg előadásukkal. Ami nem azt jelenti, hogy aki az előadásra kíváncsi lesz nem nézheti meg. A belépés: 5 lej, helyben fizetendő.

bank4_online_b

 Bánk bán? Jelen! című előadásunkkal a középiskolás diákok felé fordulunk. A nem hagyományos keretek közé megálmodott produkció az egyik kötelező iskolai olvasmányt, Katona József Bánk bánját dolgozza fel.

Tantermi előadásunkkal nem arra szólítjuk fel a diákokat, hogy jöjjenek el hozzánk, és úgy nézzék meg az előadásunkat, hanem egy iskolai óra erejéig bekérezkedünk az ő terükbe, az osztályterembe. Iskoláról iskolára járva igyekszünk minél több helyre eljuttatni az előadást, Kolozsváron kívül más városokba is, odafigyelve azokra a területekre, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott.
Mi az, ami a jelen számára átmenthető nemzeti drámánkból? Mi közünk hozzá azon túl, hogy iskolai tananyag? Hogyan lehet hozzányúlni egy XIX. században írt XIII. századi történethez? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a dráma feldolgozásánál.
 

bank2_online bank1_online

További részletek az előadásról: https://www.varoteremprojekt.ro/hu/eloadasok/?show=bank-ban-jelen

 
 
 
Oldal teteje