• Magyar
  • Román

Koncert: FUNKorporation

2019-03-16 10:42
Atrium - 2019. április 5-én, 21 órától

A HÍD Egyesület a házigazda Atrium Kávézóval partnerségben a nagyszebeni közönségnek bemutatja a kolozsvári FUNKorporation zenekart, az ifjúság által közkedvelt együttes garage funk, jazzy soul, balkan pop műfajokat képvisel. Koncertre a belépő 20 lej, amely előzetes helyfoglaláshoz kötött. Asztalfoglalás a 0723.287486 telefonszámon lehetséges.

FunKorporation_kocka_b

A Funkorporation együttes 2011-ben alakult és azóta több mint 200 sikeres koncertet tartott Románia szerte kávézóktól el egészen nagyobb fesztiválokig. 2012 májusában megnyerték a Médiabefutó ének-zene kategória fődíját, augusztusban nagysikerű koncertet adtak a Félsziget fesztiválon, novemberben lettek a TIMAF (Transilvania International Art and Music Festival) fődíjasai és decemberben már a Heaven Street Seven előzenekaraként láthatta őket a közönség. 2013 áprilisában jelölték az együttest a Transilvania Music Awards Zenei Díj Tavalyi Legjobb Élő Koncert kategóriájában. Şuie Paparude, Compact, Byron és Moonlight Breakfast illetve a magyarországi Heaven Street Seven, PASO, IRIE Maffia és Kistehén előzenekaraként léptek fel. Jelen voltak a Félsziget Fesztiválon, a bukaresti Poiana Urbana fesztiválon, Kolozsvári Magyar Napokon, a besztercei Basm fesztiválon és a magyarországi Művészetek Völgyében, Double Rise, Jazz in the Park és Street Food Fesztiválokon is.

FunKorporation_01_b

Az együttes titka: Funky groove-ok, tökös basszus, igazán különleges vokál, finoman fűszerezett népizenei elemek, borsos fúvósok, egy kis jazz-el, ska-val, reggea-vel megbolondítva. A Downtown c. dal a kolozsvári Paprika Rádió Top 40 listáján négy hónapig az első helyen szerepelt. Az együttes második díjat nyert a 2015-ös kolozsvári Jazz in the Park versenyén illetve a szatmári Utcazene Fesztivál harmadik díját vihette haza.

Tagok: Horváth Hanna és Székely Erika – vokál, Halmen József – gitár, Sándor László – basszusgitár, Bajusz Gábor – dobok, Balla Szabolcs – szaxofon, Τúrós Tamás – harsona.

New Single out now - "Purple Love" - https://www.youtube.com/watch?v=F8d-iIF9NZY

https://soundcloud.com/funkorporation/sets/big-city

https://www.youtube.com/user/FUNKorporation/videos

http://www.facebook.com/funkorporationhttp://www.funkorporation.ro

 
 
 
Oldal teteje