• Magyar
  • Román

Az egyéves Kulturális Iroda

2007-03-11 18:57

2007. március tizenegyedikén egyéves évfordulóját ünnepelte a Magyar Kulturális Iroda. Az est során két jelentős momentumnak lehettünk tanúi: egyrészt film készült a Kulturális Iroda tevékenységeiről – a frissen bemutatott film harmincnégy percbe foglalva, az elmúlt év kulturális eseményeit dokumentálja. A másik nagyon fontos pillanat az egyesület életében a www.SZEBEN.ro honlap debütálása volt. Serfőző Levente a HÍD - Szebeni Magyarok Egyesületének elnöke köszönetet mondott a szervezőknek, a film rendezőjének, valamint a weboldal készítőknek munkájukért, akikkel együttműködve, eredményesen zárult az év.

hivatalos honlap bemutatasa2007. március tizenegyedikén egyéves évfordulóját ünnepelte a Magyar Kulturális Iroda. Az est során két jelentős momentumnak lehettünk tanúi: egyrészt film készült a Kulturális Iroda tevékenységeiről – a frissen bemutatott film harmincnégy percbe foglalva, az elmúlt év kulturális eseményeit dokumentálja. A másik nagyon fontos pillanat az egyesület életében a www.szeben.ro honlap debütálása volt. Serfőző Levente a HÍD - Szebeni Magyarok Egyesületének elnöke köszönetet mondott a szervezőknek, a film rendezőjének, valamint a weboldal készítőknek munkájukért, akikkel együttműködve, eredményesen zárult az év.

Az egyesület elnöke azokról a nehézségekről beszélt a jelenlévőknek, amelyek a honlap készítés körül alakultak ki. Elmondta, többször is próbáltak portált indítani, de minden esetben kudarcba fulladtak próbálkozásaik, így végül kénytelenek voltak felkérni a Webüzem Webstúdiót, aki nemcsak egy működőképes, de ugyanakkor egy igényes honlappal rukkolt elő. Kivetítő segítségével nyertek betekintést a kibernetika csodájába még azok is, akik számára a számítógép és az internetezés világa mindeddig ismeretlen volt. Az érdeklődők kiselőadást hallhattak a honlap készítőktől a portál funkcionalitásáról. Lelkesen fogadták az eredményt a szebeniek és mindazok akik együtt ünnepeltek e fontos pillanatban. Befejezésül Serfőző Levente ismertette az esemény részvevőivel a két nap múlva kezdődő Ars HUNGARICA programokat. A bemutatókat állófogadás követte, ami kedvező feltételeket teremtett a további ünnepléshez.

Nagyszebeni Magyar Sajtóiroda

 
 
 
Oldal teteje