• Magyar
  • Román

Közművelődési szakmai továbbképzés

2015-05-12 03:49
Értékfeltárás a helyi közösségekben

Kultúra és érték, közösségfejlesztési ismeretek, helyi értékek feltárása/feltérképezése – közösségi felmérés tervezése, kulturális értéktár készítésének módszertana, gyűjtött anyagok elemzése.

ertekfeltaras_3_b

KÉPZÉS CÉLJA:

A program olyan ismereteket közvetít, és olyan képességeket fejleszt, amelyek segítségével érthetőbbé, rendszerezhetőbbé válnak a helyi társadalmak közösségi értékei, mely hozzásegíti a résztvevőket ahhoz, hogy szakmai tudásukkal, értékfeltáró-közvetítő tevékenységükkel erősítsék közösségeik identitását, valamint a kollektív emberi kapcsolatok minőségét. A résztvevők képesek legyenek a településükön található természeti és kulturális értékek feltárására, meghatározására, rendszerezésére, bemutatására és népszerűsítésére, valamint megőrzésére, a fenntartható társadalmi fejlődéssel összefüggő hasznosítására, a saját szakterületükön olyan programok megfogalmazására, melyek alapján elősegítik a jobb, a minőségibb társadalmi létezés kialakulását.

KÉPZÉS SZERVEZŐI: 

Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE)

Nemzeti Művelődési Intézet

RMDSZ - Kulturális Autonómia Tanács

Kovászna Megye Tanácsa

Kovászna Megyei Művelődési Központ

KÉPZÉS HELYSZÍNE:

Európai Tanulmányi Központ, 527166 – Árkos,  Benedek Elek u,  493 szám, Kovászna megye, Románia

Telefon: +40 267 374 511, Fax: +40 267 374 768

KÉPZÉS LEBONYOLÍTÓJA:

Nemzeti Művelődési Intézet Országos Felnőttképzési Szakmai Központja

KÉPZÉS TÁMOGATÓI:

Nemzeti Művelődési Intézet

Emberi Erőforrások Minisztériuma 

KÉPZÉS TEMATIKÁJA:

Kultúra és érték, közösségfejlesztési ismeretek, helyi értékek feltárása/feltérképezése – közösségi felmérés tervezése, kulturális értéktár készítésének módszertana, gyűjtött anyagok elemzése.

KÉPZÉS ÜTEMEZÉSE: 4, 3 x 8 óra és 1 x 6 óra és 10 óra egyéni feladatmegoldás

2015. május 29 – 8 óra

2015. május 30 – 9 óra

2015. május 31 – 3 óra, + 1 óra konzultáció

 

2015. június 6 – 9 óra

2015. június 7 – 2 óra, + 2 óra települési értéktár készítési terv

A jelentkezés feltétele: középfokú iskolai végzettség, valamint közművelődési, közgyűjteményi vagy civil területen eltöltött legalább 1 év szakmai gyakorlat. Jelentkezni az EMKE honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet. Azon személyek jelentkezését várjuk, akik mindkét alkalommal részt vesznek a képzésen. Amennyiben valaki komoly indoklás nélkül nem jelenik meg a második alkalommal, azzal kénytelenek vagyunk visszatéríttetni a képzés első részére felhasznált támogatást.

Tanúsítvány megszerzésének követelménye: az adott település társadalmának specifikumait hordozó értéktár készítési terv megírása.

Jelentkezési határidő: 2015. május 18.

A pályázat sikeres nyerteseit emailben értesítjük.

A jelentkezési űrlap letölthető innen.

EMKE_logo_szines_02.preview_b

 
 
 
Oldal teteje