• Magyar
  • Román

25 éves a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

2017-07-23 06:58

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség megalakulásának 25. évfordulójáról emlékeztek meg a palicsi Vigadó dísztermében július 8-án, szombaton. Az EMKE-t dr. Széman Péter elnök, valamint Tóth Guttman Emese és Serfőző Levente elnökségi tagok képviselték.

vmmsz-25-ev-dudas-szeman-emke_b

Dudás Károly és Széman Péter (forrás: magyarszo.rs)

A határokon átívelő összefogás jegyében, és a negyedszázados együttműködés folytatásának reményében vettek részt az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület vezetőségének tagjai a VMMSZ fennállásának 25. évfordulójára szervezett ünnepségen a délvidéki Palicson.

Az ünnepi műsorban Negyed évszázad a délvidéki magyar kultúra szolgálatában címmel Dudás Károly, a szövetség tiszteletbeli elnöke emlékezett meg az elmúlt időszakról, valamint magyarországi, erdélyi és szlovákiai meghívottak is felszólaltak. Az esten köszöntötték a szövetség új elnökét, Sutus Áront is.

Dudás Károly elmondta: „A negyed évszázadnak az a legnagyobb hozadéka, a legnagyobb sikere, hogy sikerült kinevelni olyan embereket, akik folytatják azt a munkát, amit nem mi kezdtünk el, és ez rendkívül fontos, hanem az elődeink, akik előttünk jártak, így már nekünk is volt kilencvenkettőben mire alapozni, kikre támaszkodni, és minden túlzás nélkül állíthatom, akik most utánunk jönnek, nekik is lesz kire és mire támaszkodni.”

vmmsz-25-ev-dudas-karoly_b

Dudás Károly (forrás: pannonrtv.com)

„Még mindig nem tudom elhinni, most vagyunk az ülés után pár órával, de igazság szerint ez a nap legfőképpen arról is kell, hogy szóljon, hogy huszonöt éves a VMMSZ, és azt ünnepeljük ma meg, hogy huszonöt év alatt itt a közösség Dudás Károly elnök úr, és sokan, Szőllősy Laci bácsi, alelnökeink, mekkora értékeket hoztak létre és mekkora alap az, amire mi tovább tudunk építeni.” – fogalmazott Sutus Áron.

vmmsz-25-ev-sutus-aron_b

Sutus Áron (forrás: pannonrtv.com)

Dr. Széman Péter EMKE-elnök az ünnepség keretében EMKE-plakettet adott át Dudás Károlynak és az általa, immár tiszteletbeli elnöki minőségében képviselt szervezetnek. 

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a negyedszázados évfordulóra díszoklevelet adott át tag- és partnerszervezetei, valamint  volt tisztségviselők, testületi tagok részére, így az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesületnek is.

Diszoklevel EMKE_VMMSZ_01_b

kultura_25-eves-jubileumat-unnepli-a-Vajdasagi-Magyar-Muvelodesi-Szovetseg (1)_b

Forrás:

Negyed évszázad a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel (videó)

25 éves a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

 
 
 
Oldal teteje