• Magyar
  • Román

Együtt, egy műholdon a magyar közszolgálati csatornák!

2011-03-16 09:45
Közszolgálat, közösen.

Kedves Nézőink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy kísérleti jelleggel az m2 műholdas multiplexéről, az EuroBird9A műholdról is elérhetik a Duna Televízió és a Duna II Autonómia adását, valamint a Magyar Rádió öt programját.

A közmédia-rendszer adói végre egy műholdas pozícióból is vehetők, így határon túli magyar nézőinknek sem kell többé választaniuk, hogy az m2 vagy a Duna Televízió adását hangolják be, mert együtt is láthatják a magyar közszolgálati adókat. Az EuroBird9A által lefedett területeken, a Kárpát-medencében, Írországtól Izraelig, Stockholmtól Tunéziáig, Kijevtől Gibraltárig, Irakban és Afganisztánban nézőink egyaránt egyszerre kapják a közmédiumok adásait.

dunatvlogo_INTERNET_b

A Duna Televízió és a Magyar Rádió egyes adásai, az MR1 – Kossuth Rádió és az MR2 – Petőfi Rádió műsorai természetesen a Thor5 műholdról is elérhetők. Akik eddig a Thor5 adását nézték, továbbra is megtehetik, de érdemes elgondolkodniuk vevőjük áthangolásán, hogy minden magyar közszolgálati csatornát elérjenek, ugyanis várhatóan idén nyáron az m1 műsora – a lakosság számára egyéni vételi módban elérhetően – is felkerül az EuroBird9A műholdra.

Vételi adatok:

Műhold: EuroBird9A (9° Kelet)

Transzponder: 62

Vételi polarizáció: függőleges (V)

Vételi frekvencia: 11957,64 MHz

Szimbólum-sebesség: 27500

FEC: 3/4

MCPC / DVB-S / QPSK / MPEG2 & MPEG4

Hang: MPEG, Dolby Digital, AAC

A szabadon fogható magyar nyelvű műsorkínálat az EuroBird9A műholdon:

m2 HD

m2 SD

Duna Televízió HD

Duna Televízió SD

Duna II Autonómia SD

MR1-Kossuth Rádió

MR2-Petőfi Rádió

MR3-Bartók Rádió

MR4 Nemzetiségi adások

MR5 Parlamenti adások

Magyar Katolikus Rádió

Mit kell tenniük a Kedves Nézőknek?

- Azoknak a Kedves Nézőknek, akik saját műholdas antennával jelenleg csak a Duna Televízió és a Duna II Autonómia műsorát veszik a Thor5 műholdról nincs teendőjük, de választási lehetőségük van! Ha a Duna Televízió programja mellett szeretnék nézni az m2 adását is egy műholdas pozícióból, azt is megtehetik. Átforgathatják az EuroBird9A-ra antennájukat, de jelezzük, ez csak kísérleti adás, nem a végleges állapot.

- A meglévő vételi lehetőségek sem a Duna Televízió, sem az MR esetében nem változnak! Információ: http://www.dunatv.hu/footer/vetelilehetosegek

(2010. március 18. óta a Duna Televízió adása a nyugati 1 fokon található Thor5 műholdról vehető. Ugyanerről a műholdról érhető el Európában az Autonómia csatorna, ill. a Duna Televízió adásának HD (nagy felbontású) változata is. A vételi lehetőségek tehát a Thor5 műhold esetében nem változnak.)
Nem változnak a Magyar Rádió csatornáinak vételi lehetőségei sem. Információ: http://www.radio.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=20&Itemid=38

- Azokat a Kedves Nézőket, akik a tengerentúlon (Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ausztráliában) nézik a Duna II Autonómia adásait, nem érinti a változás, mert az amerikai és ausztrál kontinensekre sugárzó műholdakról természetesen továbbra is elérik a Nemzet Televízióját.

- Azoknak a Kedves Nézőknek, akik műsorainkat valamelyik szolgáltató kábeltévés, IPTV-s vagy műholdas kínálatában nézik, nem kell semmit tenniük. Ha nem kapják meg valamelyik közszolgálati televízió adását, akkor jelezzék műsorterjesztő szolgáltatójuknál, vagy a Duna Televízió Közönségszolgálatán (az elérhetőség a tájékoztató végén olvasható).

- Azoknak a Kedves Nézőknek, akik saját antennával jelenleg is veszik az összes jelzett műsorunkat, nem kell semmit tenniük. Ha szeretnék kipróbálni az egy műholdas pozícióból történő vételt, megtehetik, de jelezzük, ez csak teszt, nem a végleges állapot!

- Azoknak a Kedves Nézőknek, akik saját műholdas antennával jelenleg csak az m2 műsorát veszik az EuroBird9A műholdról, készülékük műsorkínálatában megjelennek az új csatornák (Duna TV, Autonómia, MR1-5), ehhez feltehetően csak a vevőjüket kell ki- és bekapcsolni vagy újra az m2 eddigi frekvenciájára hangolni.

Készséggel segítünk!

Kedves Nézőink! Ha bármi problémájuk vagy kérdésük van a közszolgálati adók eléréséről, bátran forduljanak a Duna Televízió Közönségszolgálatának munkatársaihoz, akik személyesen válaszolnak Önöknek. Hétköznap 8-21 óra, hétvégén 9-19 óra között fogadják nézőink telefonon, levélben vagy e-mailben feltett kérdéseit, panaszait. Éjszaka üzenetrögzítő működik, a feltett kérdésekre a következő munkanapon adnak választ.

A Duna Televízió Közönségszolgálatának elérhetőségei:
Cím: H-1016 Budapest, Mészáros utca 48
Tel.: +36 (1) 489–1398
Üzenetrögzítő: + 36 (1) 489–1661
E-mail: info@dunatv.hu

Tisztelettel:

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kommunikációs Igazgatósága

Budapest, 2011. március 16.

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje