• Magyar
  • Román

Turisztikai "HÍD" Nagyszebenben

2016-10-24 12:50
Erdély TV - 2016. október 24.

Magyar Turisztikai Konferenciát tartottak Nagyszebenben. A kétnapos rendezvényen mind a szebeni, mind a dél-alföldi turisztikai helyszíneket, intézményeket bemutatták. A konferencia kezdeményezője, a Nagyszebeni Magyar Egyesület elnöke elmondta a rendezvény a magyarországi és a külhoni, és azon belül is a szórványban élő magyarok kapcsolatának megerősítéséért tett erőfeszítéseik sorába illeszkedik be.

Erdély TV - Hírek

SERFŐZŐ LEVENTE, elnök, HÍD - Nagyszebeni Magyar Egyesület

„Nagyon fontos nyilván az is, hogy például Budapestet, Dél-Alföldet látogassák meg a nagyszebeniek, hogy lássák és élőben tapasztalják azt, hogy például milyen kultúrához tartozok én, aki Nagyszebenbe nyomom reggeltől estig a szöveget, hogy büszke vagyok, hogy magyar vagyok.”

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén Kolozsváron, Temesváron és Szatmárnémetiben is részt vett ilyen rendezvényen. Soós Júlia úgy véli, a turizmus szempontjából nincs különbség a látogatók között, ezért igyekeznek mindenkit megszólítani.

SOÓS JÚLIA,külképviselet-vezető, Magyar Turisztikai Ügynökség – Románia

„Egyszerűen minden vendég fontos – mondjuk. Nincs szórvány, nincs különbség a Magyarországra látogató vendégek között. Nekünk az a feladatunk, az a célunk, hogy Magyarország gyönyörű tájait, fantasztikus turisztikai lehetőségeit megismertessük Romániában minél szélesebb körben, úgy a magyar, mint a román ajkú vendégekkel”

Az eseményen Szeged, Nyírbátor, Mórahalom és Gyula is bemutatkozott. Azzal a céllal, hogy a meglévő romániaiak mellé újabb turistákat vonzzanak.

BELUS TAMÁS, turizmusszakértő, Nyírbátor

„Azért is jöttünk el, hogy lássuk, hogy itt helyben milyen csomagokat készítenek. Mert az adott terület piacát mindig azok ismerik a legjobban, akik ott dolgoznak és ebben az esetben is nagyon sok tapasztalattal járt ez a konferencia, a tegnapi nap is, ahol ugye láttuk a helyi szolgáltatók, az erdélyi szolgáltatók mivel készülnek, mivel próbálják a turistákat itthon tartani, hát nyilván, mi meg szeretnénk, hogy minél többen hozzánk jöjjenek.”

A Magyar Turisztikai Ügynökség november végén a bukaresti nemzetközi idegenforgalmi vásáron szerepel még Romániában.

SZERKESZTŐ: Hamar Mátyás Ruben

OPERATŐR: Kulcsár Tibor

 
 
 
Oldal teteje