• Magyar
  • Román

Táncház a Folker Együttessel

2018-10-10 11:45
Ars HUNGARICA - szombat, 2018. november 17., 19:00 - Tükörterem

Szombaton este mindenkit táncházba hívunk! A talpalávalót a sepsiszentgyörgyi Folker Együttes fogja biztosítani, oktatóink lesznek Ürmösi-Incze Hunor és felesége Mária. Első részben gyermekek számára ajánljuk a táncházat. A rendezvény nem kosaras bál, helyben biztosítunk étel-, illetve italok vásárlására lehetőséget.

 Folker_2018_b

A Folker együttes tagjai, egyénenként és csapatban is már több éve foglalkoznak a magyar néphagyomány értékeivel, népzenével, néptánccal, népi énekléssel és gyerekoktatással. 

Az együttes 2001-től működik Folker néven, rendszeresen muzsikálnak a sepsiszentgyörgyi gyermek- és felnőtt táncházakban, az erdélyi nyári népzene és néptánc táborokban, számos rendezvényen, fesztiválon, táncháztalálkozón léptek fel, úgy Erdély különböző városaiban, mint Magyarországon, a Vajdaságban, vagy Nyugat-Európában.
Különböző színházi produkciókban szerepeltek, kiállítás megnyítókon vettek részt, filmekhez szereztek zenét.
2007-ben jelent meg a "Kecsketánc" című CD lemezük, mely mesekeretben mutat be néhányat a felcsíki, gyimesi és moldvai magyar népdalok, táncok és népi gyermekjátékok közül.

Az együttes tagjai: Csibi Szabolcs (nagybőgő, gardony), Kelemen István (hegedű), Lőrinczi Zsolt (koboz, brácsa), Melkuhn Róbert (furulya, kaval), Gáspár Csaba (hegedű). Táncoktatók: Ürmösi-Incze Hunor és Mária.

Folker_03_b 

 
 
 
Oldal teteje