• Magyar
  • Román

9 nap Ars HUNGARICA Nagyszebenben

2018-11-21 05:18
Angyal Réka Sára - ösztöndíjas, Petőfi Sándor Program

Az Ars Hungarica fesztivál egyike a magyar szórvány azon magas színvonalú rendezvényeinek, amelyek arculatával és sokszínűségével mondhatni már külön márkanevet képvisel Erdély és Kárpát-medence kulturális életében.

tanchaz_a_folker_egyuttessel_tancoktatok-_urmosi-incze_hunor_es_maria_0_b

Ez a nagy múltú szász város csodálatos történelmi belvárosával egyike Dél-Erdély kincsesládikájának. A város központjában található Nagy Piactér olyan, akár egy állandó nagy fesztiváltér. Itt egész évben szinte hetente váltják egymást a színpadok, az ideiglenes díszletek. Nem telik el hét úgy, hogy valami kimagaslóan színvonalas esemény ne történne Nagyszeben központjában. Színesebbnél színesebb programkínálattal találkozhatnak az idelátogatók az év minden szakaszában, legyen szó zenéről, gasztronómiáról, filmről, színházról, kirakodóvásárról vagy a kultúra egyéb területeiről.

kolozsvar_magyar_gyermekkorus_b

Ez az állandó pezsgés onnan is ered, hogy Nagyszeben 2007-ben Luxemburggal közösen elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, amelynek hatása a mai napig érezhető. 2006-ban elindított Ars HUNGARICA fesztivál mai napig a dél-erdélyi szórványközösség egyik legfontosabb kulturális eseménye, amelyet a HÍD Egyesület - Nagyszebeni Kulturális Központ hívott életre tizenhárom évvel ezelőtt. A fesztivált az egyesület elnöke, Serfőző Levente álmodta meg. A több mint egy hétig tartó rendezvénysorozat azzal a céllal jött létre, hogy a magyar magaskultúra is kellő módon és színvonalasan képviseltesse magát Nagyszebenben, valamint találkozási pontot biztosítson, és élményt nyújtson az itt élő magyar közösségnek.

folytatás a Petőfi Sándor Program honlapon: Cikk , Képek

 
 
 
Oldal teteje