• Magyar
  • Román

Ifjúsági koncertek, clubbing

2017-10-21 13:18
Ars HUNGARICA - 2017. november 5-12.

A nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál látogatói megszokták, hogy minden évben ifjúsági koncerteket szervezünk az esti órákban. Idén is a felhozatal nagyon gazdag és a nyolc napos fesztivál keretén belül három helyszínen hét koncertre, bulira hívjuk meg a műfaj kedvelőit.  A koncertekre a belépés helyfoglaláshoz kötött.

Külön köszönet a közreműködő és támogató intézményeknek, helységeknek. A koncertek este kilenc órakor kezdődnek, bővebb információkat alább lehet megtalálni:

November 5., vasárnap

21:00   Koncert – Peet Project: The Bad Boys of Budapest / Atrium Kávézó (* Belépő 15 lej

vagy Fesztiváljegy. Helyeket a következő telefonszámon szükséges foglalni: 0723.287486)

November 7., kedd

21:00   Koncert – No Sugar (megnyitó: Natalia Elena Moise)/ Music Pub (* Belépő 10 lej vagy Fesztiváljegy. Helyeket a következő telefonszámon szükséges foglalni: 0752.195942)

November 8., szerda

21:00   Koncert – Szabó Előd és a Titan / Music Pub (* Belépő 10 lej vagy Fesztiváljegy. Helyeket a következő telefonszámon szükséges foglalni: 0752.195942)

November 9., csütörtök

21:00  Koncert –Koszika & The HotShots / Music Pub (* Belépő 10 lej vagy Fesztiváljegy. Helyeket a következő telefonszámon szükséges foglalni: 0752.195942)

November 10., péntek

21:00   Koncert – Kozma Orsi Quartett / Atrium Kávézó (* Belépő 15 lej vagy Fesztiváljegy. Helyeket a következő telefonszámon szükséges foglalni: 0723.287486)

November 12., vasárnap

21:00   Clubbing – DJ Smoothnoise / Faust Cafe und Disko

• Fesztiváljegyeket a HÍD Egyesület – Magyar Kulturális Központban lehet megvásárolni (Sörház utca, 2. szám, II. emelet), 2017. október 23. és november 3. között, hétfőtől péntekig 17-20 óra között. A fesztiváljegy ára 40 lej/személy, illetve 30 lej nyugdíjasoknak és egyetemistáknak. 18 éven alól minden eseményre a belépés ingyenes. A Fesztiváljegy belépést biztosít az esti koncertekre, helyeket foglalni a következő telefonszámokon lehet: 0723.287486 - Atrium és 0752.195942 – Music Pub.

 Peet Bad Guys_01 Peet Bad Guys_02

Peet Project: The Bad Boys of Budapest

Peet Project - Pop-Funk-Jazz a "budapesti rosszfiúktól"

Magyarország nemzetközi hírű pop-funk-jazz zenekara, a Peet Project 2009-ben elnyerte a Jazzy Rádió országos dalversenyének fődíját. Ekkor jelent meg első lemezük, a "Pink Spirit", melyet 2011 novemberében a "Turn you on", 2013 áprilisában pedig az "Overseas" követett, a vadonatúj, immár negyedik album "LOVE" címmel pedig 2015 májusában került a boltokba.

Rendkívül fiatalos, dinamikus, és dallamos zenéjük korszakalkotó különlegessége, hogy a Funky és Pop alapú, némi Jazz-es szabadsággal fűszerezett környezetben a zenekar frontembere, Ferencz Péter "Peet" által prezentált hegedűjáték egyenrangú szerepet kap a szaxofonnal és egyéb szólóhangszerekkel, miközben mindezt energikus ének és színpadi jelenlét egészíti ki.

A Peet Project a kiemelkedő tenegerentúli rádiós játszásnak köszönhetően rendszeres meghívottja lett az amerikai fesztiváloknak. 2013-ban a csapat a los angelesi Catalina Island Jazztrax Festivalon elnyerte az "Év felfedezettje" címet.

2015-ös amerikai koncertezésükről hazatérve a srácok itthoni sikernek is örülhettek: A zenekar bejutott a Hungary's Got Talent élő showjába, ahol bemutathatták első Billboard listás szerzeményüket, a "Jazz & Wine"-t a hazai közönségnek.

2016-ban a zenekar Dave Koz világhírű szaxofonostól személyes meghívást kapott a karib-tengeri Dave Koz Cruise-ra, ahol a szakma legnagyobb világsztárjaival együtt szórakoztathatták a mintegy 2000 fős közönséget. Dave-vel kötött barátságuk gyümölcse egy újabb nemzetközi rádiós siker lett, a 2017 tavaszán megjelent "Rosy Cheeks" c. daluk 14 hetet töltött a nemzetközi rádiós Billboard Top30 listán.

Újabb itthoni siker, hogy a fiúk bekerültek A DAL 2017 hazai Euróviziós Dalfesztivál előválogató-showba, ahol a top 18-ig jutottak "Kill Your Monster" című dalukkal.

Legújabb lemezük 2017 Júliusában jelent meg "Bad Boys of Budapest" címmel, melyen Dave Koz, James Copley és Jonathan Fritzén mellett egy hazai sztár is közreműködik, Gáspár Laci. A 13 dalt tartalmazó stúdióalbumot nagy sikerrel mutatták be az A38 Hajó fedélzetén.


 

No Sugar

No Sugar_01_b

A kétezres évek közepén alakult zenekar az utóbbi években sok változáson, tagcseréken ment át. A kezdeti rögös, ám annál tanulságosabb idők után mára már stabil tagokkal és minden eddiginél letisztultabb, határozottabb lendülettel vág neki a "popszakma" rendíthetetlen tengerének. Az általunk követett zenei irány valahol a pop és a rock széles mezsgyéjén helyezkedik el, néhol líraibb dallamokkal átitatva, néhol pedig térdig gázolva a kemény rockba. Az élő zene erejében, varázsában, értékében hiszünk!

A 2016-os év volt számunkra az igazi elindulás, a csapathoz csatlakozott az új „főhősnőnk” Portik Lívia akivel rövid időre rá már elkészítettük az első kislemezünket. A pozitív fogadtatást bizonyitották a fesztiválokon való fellépések és a számos falu- és városnapi koncertek. Ugyanebben az évben megnyertük a Cseh Tamás Program pályázatát, amely támogatásának köszönhetően 2017 januárjában elkészült az első nagylemezünk hangfelvétele, amit a törökbálinti SuperSize Rekording stúdióban rögzitettünk.

A zenekarunk másik nagy büszkesége, hogy a 2016-os év LEGSZEBB ERDÉLYI MAGYAR DALA, a Hiszek Benned című dalunk lett. A Repertoárunkban a saját dalok mellett megtalálható, úgy a magyar, mint az angol nyelvű pop-rock slágerek feldolgozásai No Sugar módra.

Portik Lívia – ének, Bereczky Botond - gitár, vokál, Ferenczi Zoltán - billentyűk, vokál, Basilidesz László – basszusgitár, Boeriu Adrian – dob


 

Szabó Előd és a Titan

Titan_01_b

A TITÁN 2003-ban alakult erdélyi, szászrégeni zenekar, elsődleges célja ápolni az erdélyi magyar kultúrát saját szerzeményekkel. A repertóárban az új stúdiólemez (ÉGIG ÉRŐ FÁK) dalai kapják a főszerepet.

Igényesen hangszerelt, mondanivalót és tartalmat hordozó szövegvilággal rendelkező  dalok, fűszerezve egy jó nagy adag nemzeti önérzettel amire nekünk erdélyi magyaroknak igenis nagy szükségünk van a mai időkben.

Az új lemez dalai mellett a 15 év alatt született régebbi Titán slágerek is teret kapnak, ugyanakkor a zenekar tiszteleg a magyar könnyűzene nagyjai elött is.

Zenekar tagjai: Tisza Kálmán – dob, Balázs Norbert – basszusgitár, Géczi János – billentyűk, Boér Karcsi - akusztikus gitár, Ács Levente – gitár, Szabó Előd - ének

 

Koszika & The HotShots

Koszika_04_b

A Koszika & The HotShots egyedülálló színfolttá muzsikálták magukat Erdély zenei palettáján. Zenéjük felölel bossa nováktol a népdalfeldolgozásokon keresztül a swingig blues, jazz elemeket, reggae-t, funkyt, discot, és folyamatosan új elemekkel bővül. A multikulturalitás és interkulturalitás égisze alatt koncertjeiken minimum 4 nyelven megszólalnak dalok, és a különböző kultúrák keveredése valósul meg zenéjükben is, de szeretnek feldolgozásokat is játszani.

2015-ben a zenekar megnyerte a Szatmári Utcazene Fesztivál nagydíját, énekesnőjük, Koszorus Krisztina pedig a VII. Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazzfesztivál Best Singer, valamint a 2016-os Sibiu Jazz Fest Best Vocalist díjak tulajdonosa.

Most jelent meg első videóklipjük, amelyet egy magyar nyelvű saját dalra készítettek, ;s melynek címe #ezadal.

A zenekar összetétele a következő: Koszorus Krisztina “Koszika” – ének, Szász Csaba - gitár, Zonda Attila - basszusgitár, László Cristina - billentyűs hangszerek, ének, Éltes Áron - szaxofon, és Asztalos Zsolt – dobok

 

 

Kozma Orsi QuartettPrints Of 10 Years (Tíz év lenyomatai)

KOZMA ORSI Q. 2014. a legujabb_b

A három  stúdiólemezzel (Hide And Seek, Embrace, Soulprints), több díjjal ,rengeteg itthoni és külföldi fellépéssel bíró

Kozma Orsi Quartet idén ünnepli 10. születésnapját. Egy különleges "Best Of" koncerttel ünneplik, melyben válogatást kapunk teljes repertoárjuk legjobb szerzeményeiből, kedvenc feldolgozásaikból (Sting, Viktoria Tolstoy, LGT).

Erre az alkalomra születtek új dalok is, melyek ezen az estén debütálnak a közönség előtt. Kozma Orsi megnyerő színpadi jelenléte, kristálytiszta énekhangja, Cseke Gábor zongoraművész, a zenekar egyik zeneszerzőjének érzékeny, virtuóz játéka, Hárs Viktor basszusgitáros, zeneszerző, szövegíró markáns, színes jelenléte és Pusztai Csaba dobos játékos, pontos kísérete eggyé forrva izgalmas élményt nyújt a vokális jazz kedvelőinek.

Tervezett program:

Getaway Pass (Cseke Gábor, Hárs Viktor)

Where (Cseke Gábor, Hárs Viktor)

Holnap (Szakos Krisztián)

Csillagfény(Szakos Krisztián)

Embrace (Hárs Viktor)

Say you would run (Hárs Viktor)

Leftover (Cseke Gábor, Hárs Viktor)

Hide and seek (Cseke Gábor, Hárs Viktor)

Now and then  (Cseke Gábor, Hárs Viktor)

Twins (Cseke Gábor, Hárs Viktor)

 Smoothnoise_01_b

DJ Smoothnoise

 #smthns/

 

További cikkek a kategóriában

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje