• Magyar
  • Román

Ars Hungarica 2016

ars hungarica, nagyszeben, kultúra, szeben, magyar

Találatok: [21]  Oldalak: [3]  1 2 3   >  »   
Zenei egybekelés David Yengibariannal

Zenei egybekelés David Yengibariannal

2016-11-30 02:04
Az Ars Hungarica vendége volt a David Yengibarian Trió (Bata István basszusgitárossal és Badics Márk dobossal). Zenei hitvallásáról faggattuk a világhírű tangóharmonika (akkordeon) művészt.
 
Interjú Serfőző Leventével

Interjú Serfőző Leventével

2016-11-25 03:10
Komoly nevelési és közösségépítő szerepe kell hogy legyen egy kulturális fesztiválnak – vallja Serfőző Levente a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesületének elnöke, aki idén tizenegyedik alkalommal szervezte meg az Ars Hungarica fesztivált Nagyszebenben. A több mint egy évtized rendezvényszervezés bőven szolgál most már tapasztalattal, tanulsággal, ugyanakkor rálátással is ...
 
Nagyszebenben jártunk

Nagyszebenben jártunk

2016-11-21 14:50
Az Ars Hungarica Fesztivál 2016 november 10 és 16 között már tizenegyedik alkalommal várta a kulturális élményre vágyakozó látogatókat Nagyszebenbe, ahol a helyi közösség, az etnikailag is vegyes családok, a más nemzetiségű személyek és a Kárpát medencéből érkezők megtapasztalhatják a magyar jelenlétet.
 
A kereszt az ég felé forduló jelképe

A kereszt az ég felé forduló jelképe

2016-11-21 14:04
A nagyszebeni ferences templomban nyílt meg, majd az Astra Múzeum Hermes Házába (Kispiac tér) költözött Vargyas Ildikó Virágos keresztúton... című kiállítása. A tehetséges és fiatal képzőművésszel az Ars Hungarica fesztiválon munkáiról, valamint Erdélyhez és Nagyszebenhez fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk.
 
Ars Hungarica 2016 – a

Ars Hungarica 2016 – a "HÍD" fesztivál

2016-11-20 23:40
Tizenegy év után az Ars Hungarica szervezői arra a következtetésre jutottak, hogy a magyar kulturális fesztivál HÍD-at teremt kultúrák és emberek illetve múlt és jövő között. A sokoldalú előadóművészet fesztiválja, hat napon keresztül több mint 30 programot kínált a magyar- és nagyközönségnek. 
 
Gyermekmosoly a legszebb ajándék

Gyermekmosoly a legszebb ajándék

2016-11-18 00:29
Az idei Ars Hungarica gyerekelőadások újra mosolyt csaltak a gyerekek és a felnőttek arcára egyaránt, akárcsak az elmúlt években.   
 
„Mindenről eszünkbe jut minden” – ...

„Mindenről eszünkbe jut minden” – ...

2016-11-16 01:18
Pénteken ütős koncerttel indított a Góbé a Tükörteremben – a fiatal budapesti zenészekből verbuválódott zenekar elsősorban népi dallamokból építkezik, és azokat a jazz, a blues, a reggae és más populáris irányzatok elemeivel vegyíti. A zenekar nemcsak a feldolgozásokban, de az autentikus tánczenében is kiváló: a banda ezt szombaton este a bálon is bebizonyította. A mulatságot ...
 
Utazások Dél-Erdélyben – megnyílt Wagner ...

Utazások Dél-Erdélyben – megnyílt Wagner ...

2016-11-13 10:05
Az Ars Hungarica fesztivál második napján megnyílt Wagner Péter Erdélyi szigetvilág című kiállítása is. A tárlat tulajdonképpen nem más, mint a művész dél-erdélyi útjainak lenyomata: az alkotások ugyanis négy megye, Fehér, Hunyad, Szeben és Brassó legszebb tájait és építészeti emlékeit mutatja be.
 
Kifordulás, avagy Petőfi után szabadon ...

Kifordulás, avagy Petőfi után szabadon ...

2016-11-12 06:18
A fesztivál első napján különleges színdarabnak örülhetett a szebeni közönség, egy temesvári fiatal színész által átdolgozott klasszikusnak. Rendhagyó módon közelít A helység kalapácsa című vígeposzhoz Molnár Bence – a fiatal színművész estjén pedig még az is megszereti Petőfit, akinek a költő eddig csak az unalmas iskolai házi feladatokat juttatta az eszébe.
 
Kiállításmegnyitóval indított a 11. ...

Kiállításmegnyitóval indított a 11. ...

2016-11-11 06:36
Száztíz éves lenne a nagyszebeni születésű Borsos Miklós. A szobrászként, éremművészként és grafikusként is elismert művész alkotásait nem először mutatják be az Ars Hungarica Fesztiválon.
 
Találatok: [21]  Oldalak: [3]  1 2 3   >  »   
 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje